Цената на домашния и мобилния интернет се повиши по целия

...
Цената на домашния и мобилния интернет се повиши по целия
Коментари Харесай

Интернет е поскъпнал по цял свят

Ц ената на домашния и мобилния интернет се увеличи по целия свят през 2021 година, сочи изследване, извършено от интернационалната организация ITU-D и Алианса за наличен интернет (A4AI). Данните сочат, че достъпността на интернет в световен мащаб е намаляла през предходната година, а пандемията не е от изгода за интернет потребителите.

Изследването открива, че цените както на закрепените, по този начин и на мобилните връзки са се нараснали по време на пандемията. За обективност, като ориентир за повишаването е взета поради цената на брутния народен приход (БНД) на глава от популацията.

Оказа се, че през 2020 година абонаментната такса за закрепени широколентови услуги е била 2,9% от този индикатор, а през 2021 година тя се е нараснала до 3,5%. Достъпът до мобилен интернет също нараства – от 1,9% на 2% от Разузнавателна служба на ФРГ, осведоми technews.bg.

Авторите на изследването стигат до заключението, че потребителите са били принудени да жертват други артикули и услуги, с цел да запазят опцията да работят онлайн по време на пандемията.

Анализите демонстрират, че все по-малко страни дават отговор на задачата за налична цена за съгласуваност, закрепена от Комисията на Организация на обединените нации по широколентов достъп на 2% от месечния Разузнавателна служба на ФРГ на глава от популацията.

Докладът обгръща пет пакета услуги: мобилен интернет без гласова връзка (2GB на месец), дребен пакет от мобилни връзки (70 минути гласови услуги, 20 SMS известия и 500MB трафик на месец), огромен мобилен пакет (140 минути гласова услуга, 70 SMS известия и 2GB трафик на месец), дребен пакет мобилна връзка без предаване на данни (70 минути гласова услуга и 20 SMS известия на месец) и закрепен широколентов достъп (5GB на месец).
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР