Цената на дигиталната валута Dogecoin, която бе създадена на шега,

...
Цената на дигиталната валута Dogecoin, която бе създадена на шега,
Коментари Харесай

Reddit форум вдигна с 800% цената на създадена на шега криптовалута

Цената на цифровата валута Dogecoin, която бе основана на смешка, нарастна с над 800%, откакто конгреси в платформата Reddit конгрес започнаха полемики за превръщането на монетата в еквивалент акциите на GameStop на критпопазара, съобщи Си Ен и Си.

Към 12:01 часа сингапурско време цената на валутата доближи 0,070755 $, което съставлява 800-процентов растеж за последните 24 часа, сочат данни на Coingecko. Така криптовалутата доближи пазарна капитализация от 8,2 милиарда $, което я подрежда на 9-то място измежду най-големите цифрови монети.

Dogecoin бе основана през 2013 година на база известния интернет мийм „ doge “, обвързван с японската порода кучета Шиба Ину.

Макар че тя не се радва на висока известност като по-големите криптовалути, като биткойн и етер, през последните няколко дни Dogecoin среща поддръжка от запалянковци от SatoshiStreetBet - аналог за криптопазара на WallStreetBets, форумът, който е зад ралито на акциите на търговеца на видео игри GameStop, раздрусало тържищата през последните дни. Сатоши е името на мистериозния основател, или група от създатели, на биткойна.

Вчера един от потребителите в SatoshiStreetBet съобщи, че Doge е „ крипто GME ” (борсовият код на акциите на GameStop).

Друг консуматор прикани за издигане на цената на Dogecoin до 1 $, граница, до която тя в никакъв случай е била даже близо. При основаването на криптовалутата през 2013 година тя е имала цена от 0,000232 $.

Основателят на Tesla Илон Мъск, който не един път е повлиявал на цените на разнообразни акции с постовете си в Twitter, съобщи през април 2019 година, че Dogecoin е „ обичаната му криптовалута. “

Вчера той разгласява в обществената мрежа фотография от корица на списание „ Dogue “, подигравка на известното фешън издание,,Vogue ”. Много консуматори в Twitter и Reddit одобриха това като знак, че Мъск поддържа ралито на криптовалутата.

Един консуматор на Reddit написа: „ Г-н Мъск е с нас.. до луната. “

— Elon Musk (@elonmusk)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР