Цената на депозитарните разписки на En+, едната от трите компании

...
Цената на депозитарните разписки на En+, едната от трите компании
Коментари Харесай

И на борсата в Лондон масово бягат от санкционирания Олег Дерипаска

Цената на депозитарните разписки на En+, едната от трите компании на глобения в петък от Съединени американски щати съветски олигарх Олег Дерипаска, се срина с 25% при започване на днешния ден и търговията на лондонската борса с тях бе прекратена. Няколко часа преди този момент акциите на Rusal - главният бизнес на Дерипаска, се сринаха с повече от 50% на борсата в Хонконг поради бягството на вложителите от изолираният от американския пазар и кредитиране руснак.

В Лондон регулаторът на фондовия пазар Financial Conduct Authority (FCA) изясни, че поради наложените от финансовото министерство на Съединени американски щати забрани стопира търговията за вложители от Съединени американски щати. За останалите вложители е разрешено да търгуват с скъпите бумаги на En+, само че не е ясно дали те ще възползват от това, защото американските наказания предизвестяват с последствия и задгранични физически и юридически лица, които вършат бизнес с Дерипаска или неговите компании.

" Борсата продължава да следи обстановката и поддържа връзка с английските управляващи ", се споделя в известието на LSE. От борсата припомнят, че участниците в търговете независимо би трябвало да правят оценка рисковете и да подхващат нужните ограничения, с цел да избягнат наказания.

От записаната на остров Джърси компания En+ оповестиха, че и американската банкова група Citi в петък е спряла търговията с нейни депозитарни разписки и е протекция съответните сметки.

В Москва търговията с акции на En+ бе прекъсната в понеделник, тъй като при отварянето на търговията те се обезцениха с 15%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР