Цената на човешкия живот в Русия, като се вземат предвид

...
Цената на човешкия живот в Русия, като се вземат предвид
Коментари Харесай

Колко струва човешкият живот в Русия?

" Цената " на човешкия живот в Русия, като се вземат поради и моралните вреди, при започване на 2018 е повишена до 46.9 милиона рубли (670 хиляди евро при курс 70 рубли за евро, бел. ред.). Тази оценка е направена в изследване на Финансовия университет при държавното управление на Руската федерация.

Както означават създателите на проучването, човешкият живот никога не е пазарна стока. Целта на изследването е да се употребяват неговите резултати при проектирането на ограниченията за сигурност в предприятията и други човешки действия.

Практическият смисъл е да се дефинира цената на човешкия живот при оценяването на размера на справедливото финансово обезщетяване на фамилията на починалите хора вследствие на трагичен случай в производството, по време на извършване на служебни отговорности или при други изключителни обстановки, написа finmarket.ru.

Експертите на Финансовия институт вземат като съществени параметри за своята оценка продължителността на живота, приходите и разноските на глава от популацията, междинната задоволеност от живота на хората. По тези критерии те са открили, че " междинната стойност на човешкия живот " с отчитането и на моралните вреди, сега в света е 2,1 милиона $.

В Русия тази " цена на живот " към сегашния миг е 46,9 милиона рубли, което е доста повече, в сравнение с през 2015 година, когато тя е била 39,3 милиона рубли. Именно на такава сума, включваща и моралните вреди, би трябвало да се равняват правосъдните или другите обезщетения, вършат извод създателите на проучването.

Според професора от Финансовия университет Борис Кейфет, животът е скъп и тази теза не предстои на разискване от никаква финансова позиция.

При изследването специалистите са се опирали на задграничната процедура, само че за съветската реалност обезщетенията в размер на десетки милиона рубли към момента са изцяло непостижими, показва професорът.

Той отбелязва, че има строго избрани обезщетения, чийто размер всяка година се индексират. Законите се трансформират, да вземем за пример, за компенсации при транспортни катастрофи, където през днешния ден ясно се разказват сумите за другите контузии и по-тежки пострадвания.

Експертът също по този начин показва, че в региона на въздушния превоз Русия към този момент се приближава до международните стандарти, освен за обезщетение, обвързвано с увреждане на здравето на пасажера, само че и при положение на щета на багажа.

Професор Кейфетс е уверен, че обстановката ще продължи да се трансформира. Той счита, че минималната работна заплата в Русия би трябвало да се усилва, защото този индикатор е в основата на доста обществени заплащания и обезщетения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР