Цената на биткойна се възстановява след най-рязкото си понижение от

...
Цената на биткойна се възстановява след най-рязкото си понижение от
Коментари Харесай

Биткойнът започна да се възстановява след рязък спад заради напрежението в Близкия изток


Цената на биткойна се възвръща след най-рязкото си намаляване от повече от година поради новите опасения за ескалация на напрежението в Близкия изток. Пазарът на криптовалута претърпя бърз спад, откакто Иран атакува Израел в нощта на 14 април. Bitcoin се срина до 60,8 хиляди $, етериумът падна до $2850, а алткойните като цяло поевтиняха с 20-30%.

По време на търговията през днешния ден биткойнът отчасти възвърне загубите си, покачвайки се над $64 хиляди, етериумът - над $3 хилл. Възстановяването се случва на фона на утвърждението на първите спот ETF за биткойна и етериума в Хонконг. Няколко компании оповестиха, че са получили позволение за пускане на борсово търгувани фондове - China Asset Management, Bosera Capital, HashKey Capital и Harvest Global Investments.

Според услугата Coinglass, която наблюдава интензивността на търговците на най-големите тържища, през последните 24 часа 80 975 позиции на търговци са били премахнати на крипто тържища, общата сума на ликвидациите възлиза на 233 милиона $. Това значи, че търговците търгуват с ливъридж нямаше задоволително средства, с цел да ги обезпечи. Общият размер на ликвидациите на фона на спада на пазара на криптовалута предишния уикенд надвиши 1 милиард $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР