Цената на биткойна падна рязко, след като президентът на САЩ

...
Цената на биткойна падна рязко, след като президентът на САЩ
Коментари Харесай

Биткойнът поевтинява, цената падна за кратко под 10 000 долара

Цената на биткойна падна внезапно, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разкритикува криптовалутите, написа Profit.bg. Най-скъпата криптовалута в света поевтиня с към 10% до 10 175 $, съгласно данни на CoinDesk. Цената й даже за малко падна под 10 000, достигайки 9 872 $.

``
реклама

Причината за това намаляване не става неотложно ясна. То обаче идва откакто предходната седмица Тръмп съобщи, че “не е обожател на биткойна и на другите криптовалути, които не са пари и чиято стойност е мощно волатилна и не се базира на нищо. ”

“Нерегулираните криптовалути могат да улесняват противозаконните действия, включително търговия с опиати и други незаконни действия, ” добави Тръмп.

Той също по този начин разкритикува проектите на Фейсбук да сътвори лична криптовалута на име Libra, която ще бъде обвързана с кошница от поддържани от държавното управление валути и активи, тъй че да поддържа постоянна стойност. Фейсбук би трябвало да кандидатства за банков лиценз, в случай че желае да стане банка, сподели Тръмп.

Някои представители на сферата на криптовалутите подминаха мненията на Тръмп. Браян Армстронг, основен изпълнителен шеф на борсата Coinbase, дефинира влизането на криптовалутите в светлината на прожекторите като “постижение ”.

Въпреки понижението от през днешния ден биткойнът нараства с над 160% от началото на годината. Анализатори отдаваха растежа в цената значително на новините, че огромни компании като Фейсбук стъпват на пазара на криптовалутите, написа CNBC.

Етерът и XRP, които са втората и третата най-голяма крипотовалута по пазарна капитализация също са на негативна територия през днешния ден. Етерът поевтиня с близо 17% до 221 $, до момента в който XRP се намали с 5% до към 31 цента.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР