Цената на биткойн продължава да расте уверено в последните седмици(снимка:

...
Цената на биткойн продължава да расте уверено в последните седмици(снимка:
Коментари Харесай

Биткойн превиши $30 хиляди за първи път от 10 месеца


Цената на биткойн продължава да пораства решително в последните седмици
(снимка: CC0 Public Domain)

Биткойн, е дна от основните криптовалути в света, нарастна до над 30 000 $ за първи път от 10 месеца, продължавайки постоянния си напредък. И нвеститорите покачват ставките , надявайки се, че Федералният запас на Съединени американски щати скоро ще спре нападателната акция, която включва стягане на паричната политика.
още по темата
В азиатската търговия цената на биткойн доближи през вчерашния ден $30 438, поскъпвайки с 2%. От началото на месеца криптовалутата е поскъпнала с почти 6%, откакто през март курсът ѝ се повиши с 23%, отбелязва Ройтерс.

Втората по величина криптовалута, етериум, нарастна с 0,75% – от $1925,80 до $1942,50. Крипто-инвеститорите чакат с неспокойствие надграждането на блокчейна етериум, защото заложените сега 33 милиарда $ могат да бъдат изтеглени от протокола в портфейли или на борсата и търгувани.

Някои даже се притесняват, че това може да срине обменния курс. Актуализацията на софтуера ще разреши на притежателите на етериум да осребрят монети, които са били блокирани в мрежата през последните три години в подмяна на рента.

Покачването на цената на криптовалутите последва отчета от петък за положението на „ неселскостопанския ” бранш на стопанската система, съгласно който работодателите поддържат висок % на наемане през март – това демонстрира, че стопанската система на Съединени американски щати към момента е устойчива.

В допълнение, разтърсванията в банковия бранш, породени от колапса на Silicon Valley Bank, ускориха упованията на пазарните участници, които считат, че Фед надали ще увеличи доста лихвите в дълготраен проект, защото се надява да облекчи тежестта на бранша.

Според специалистите на CMC Markets, повода за растежа на криптовалутите е оптимизмът на търговците във връзка с паричната политика на централните банки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР