Цената на Биткойн надхвърли $30,000 за монета, но на пазара

...
Цената на Биткойн надхвърли $30,000 за монета, но на пазара
Коментари Харесай

Как доларът и златото могат да са индикатори за посоката на Биткойн?

Цената на Биткойн надвиши $30,000 за монета, само че на пазара към момента има песимизъм във връзка с възраждането на бичия пазар в бранша на криптовалутите.

Въпреки това анализът на обновените месечни графики за златото (XAU) и щатския $ благодарение на валутния показател на $ (DXY) може да даде ранни индикации за доста развиване.

При разглеждане на 1-месечната графика XAU/BTC, която показва цената на златото в BTC , излиза наяве, че месечната свещ от юни се простира оттатък базовата лента на Болинджър.

Основата на лентата на Болинджър се отнася до 20-периодната елементарна пълзяща междинна, до момента в който самите ленти на Болинджър са ситуирани на две общоприети отклонения от SMA. Тези ленти се уголемяват и свиват според от волатилността.

В исторически проект, когато XAU/BTC затваря под основата, цената продължаваше да доближава долната лента на Болинджър. Ако актуалните равнища се запазят, това ще докара до ново историческо дъно на графиката, до момента в който Биткойн ще доближи нов исторически връх при цена в тройунции злато.

Валутният показател на $ (DXY) е съпоставен с BTC/USD на графиката нагоре, предлагайки различна вероятност за крипто пазара, когато е сравнен с главните макроактиви. DXY съставлява кошница от водещи валути, които се търгуват по отношение на щатския $.

Подобно на по-ранната графика на златото, цената на DXY/BTCUSD надвишава гореспоменатата базова линия на Болинджър, известна още като “ “.

За разлика от XAU/BTC обаче графиката на DXY/BTCUSD разкрива няколкомесечна консолидация под основата. Това допуска, че линията на основата е евентуално доказана като равнище на опозиция.

В предишното това нормално е водело до изтласкване надолу към долната лента на Болинджър, което демонстрира нови исторически дъна за рядко употребяваното съответствие. Тъй като DXY отразява силата на $, сходен сюжет в последна сметка би могъл да значи идни исторически върхове в общоприетата графика на BTC/USD.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР