Цената на Bitcoin може да се покачва или да спада

...
Цената на Bitcoin може да се покачва или да спада
Коментари Харесай

Bitcoin харчи енергия колкото цяла Австрия до края на 2018-а

Цената на Bitcoin може да се повишава или да спада фрапантно, но при силата, нужна за производството на криптовалутата, теденцията е надалеч по-стабилна: тя от ден на ден се усилва.

Изследователи са пресметнали, че мрежата за койни може да употребява до 7,7 гигавата сила към края на 2018 година. 7,7 гигавата - това е електроенергийната мощ, нужна за зареждане на цяла Австрия! Ако цената на критовалутата продължи да се усилва, цялата мрежа за криптовалута може скоро да употребява пет % от международната сила.

Ново изследване, оповестено в списанието Joule, предвижда, че койните скоро ще употребяват до половин % от международното енергийно доставяне. Критиците оспорват догатките на изследването и настояват, че няма задоволително доказателства за установяване на бъдещата консумация на сила с такава точност. Независимо от това повишението на цената на криптовалутите наподобява идва на цената на обилни разноски за околната среда.

Мрежата на Bitcoin употребява сила основно посредством " копаене ". Това става посредством работата на компютърна стратегия, която прави калкулации и времево маркиране на транзакциите. Тези транзакции се реализират в блокчейн - мрежово обвързвана система от профили, разяснява GreenTech.

" Копаенето е една огромна конкурентна лотария, където спечелилият - на всеки 10 минути - основава идващия блок от блокчейна ", сподели експертът по блокчейн технологии и създател на проучването Алекс де Ври пред Gizmodo.

" Присъщото заплащане за този развой е закрепено, то стимулира участниците непрекъснато да прибавят нови и нови машини към мрежата, с цел да получат по-голям дял от пая - колкото повече изчислителна мощ имаш, толкоз повече печелиш ".

Някои специалисти не са съгласни с методите и заключенията на Де Ври. Те показват, че в своите разбори откривателят е приел, че Bitcoin ще резервира настоящето си равнище от почти $8000 и електричеството ще коства към $0,05 за киловатчас, само че тези цени могат внезапно да се трансформират в бъдеще. Самият Де Ври пък показва, че изводите му се базират на досегашните и настоящите трендове при " койните " и електрическата енергия.

Независимо от разногласията им наподобява видно, че бъдещето на криптовалутите ще употребява от ден на ден електрическа енергия, т.е. - има своята скрита цена и за обществото, и за околната среда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР