Цената на bitcoin може да достигне нов връх до 30

...
Цената на bitcoin може да достигне нов връх до 30
Коментари Харесай

3 причини bitcoin да стигне $30 000 преди 2020-а

Цената на bitcoin може да доближи нов връх до 30 000 $ към края на 2019 година. Това счита съоснователят на фонда Kenetic Capital Джиан Чу. В изявление за Bloomberg той споделя трите фактора, които биха довели до ново впечатляващо " завръщане " на криптовалутата.

Прогнозата на Чу идва в миг, когато цената на цифровите пари докосна границата от 9000 $ и пазарната ѝ капитализация надвиши 150 милиарда $.

" 10 години след началото на bitcoin започваме да виждаме историята да се трансформира в действителност. И хората в действителност виждат, че криптовалутите няма да изчезнат ", споделя специалистът.

Като съществени предпоставки за внезапното повишаване на криптовалутата Джиан Чу вижда поддръжката от страна на огромни компании, разочароващото показване на софтуерните IPO-та и идното ново разделяне на bitcoin.

Експертът счита, че огромните интернационалните компании ще стоят зад идната вълна на възходящ интерес към bitcoin. Като образец могат да бъдат посочени Фейсбук, която неотдавна разгласи своя план Globalcoin, както и банката JP Morgan, която удостовери, че ще пусне свои цифрови пари - JPMCoin.
 Bitcoin съвсем докосна $9 000
Bitcoin съвсем докосна $9 000

Криптовалутата нарастна със 70 % за месец

По думите на Джиан Чу криптовалутите ще се трансфорат в атрактивна опция на " скучните " софтуерни IPO-та през последните години. Като образец той показва тези на Lyft и Uber, чийто акции нарастнаха внезапно след дебюта им на фондовия пазар преди месец.

" С разочарованието с Uber и Lyft на пазара хората търсят нови благоприятни условия за софтуерни инвестиции разнообразни от досегашните ", споделя експертът.

Не на последно място е новото разделяне на bitcoin, което би трябвало да се случи след една година. В момента " копачите " получават 12,5 биткойна за един разшифрован блок. След всеки 210 хиляди блока премията понижава двойно, като следващото разделяне се чака към средата на 2020 година.

Историята демонстрира, че при предходните деления цените потеглят внезапно нагоре. " Традиционно деленето води до двуцифрен растеж на цените. Комбинацията от тези три фактора ще докара до такава от 30 000 $ ", счита Чу.
 Bitcoin нарастна до равнища, невиждани през тази година
Bitcoin нарастна до равнища, невиждани през тази година

Един токен се обменя против $4 135,6
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР