Цената на билетчето от градския транспорт в Пловдив замръзва на

...
Цената на билетчето от градския транспорт в Пловдив замръзва на
Коментари Харесай

Замразяват цената на билетчето в Пловдив, за да качат хората на автобусите!

Цената на билетчето от градския превоз в Пловдив замръзва на 1 лев в миг, когато в редица други градове в страната се водят съществени диспути за нарастване на услугата. Преди седмици Plovdiv24.bg първи повдигна въпроса пред администрацията. От там ни дадоха отговор, че скок в цената на пътуването не се възнамерява, а концепцията е повишение приходите посредством повишение качеството на услугата. Днес кметът Иван Тотев изрично удостовери новината.
"Отсега споделям, няма да усилваме цената на градския превоз, макар че на нас това ще ни излезе скъпо ", съобщи той.

По думите му проектът е от бюджета на града да се провиснал още 1 000 000 за превозвачите, с които средства още от януари да се усили преносимият състав на градския превоз, да се възнамеряват по-чести и по-късни курсове. 

"Но това ще е за сметка бюджета на Пловдив, а не за сметка цената на билета и е тласък да накараме хората да имат вяра повече в градския превоз - че е постоянен, че е добра услуга ", разяснява кметът. Той не пропусна да подчертае, че в оповестения конкурс за 13-те линии изискванията, които Общината слага на превозвачите, са серизони - екологичен клас най-малко евро 6, нови и наложително климатизирани рейсове, наложително 35% от тях да са с платформи.

По думите му и в случай че страната по някакъв метод помогне за попречване на лесния достъп за покупка на 20-годишни автомобили в България, то това ще подкрепи още повече процеса по желание на градския превоз като желано средство. 

"Обществото към този момент е узряло и надживяло тези обществен миг всеки да има кола, даже тя да е 20-годишна ", безапелационен бе Тотев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР