Цената на билета може да падне и под 100 000

...
Цената на билета може да падне и под 100 000
Коментари Харесай

Мъск: Продавате дома си на Земята и се преселвате на Марс

Цената на билета може да падне и под 100 000 $, увери той

Илон Мъск обнадежди галактическите авантюристи с заричане за на ниска цена полет до Марс (източник: Elon Musk / Twitter)

Докато един план за колонизиране на Марс предстоящо се провали, друга самодейност за заселване на Червената планета, движена от създателя на SpaceX Илон Мъск, се радва на по-голямо доверие.

В блог обява Мъск даде очаквания на авантюристите, че цената за присъединяване в пилотируемата задача до Марс ще бъдe по джоба им. Според него, билетът до Червената планета (с гратис връщане) може да коства по-малко от 500 000 $ (в взаимозависимост от броя на участниците).

Нещо повече, Мъск приказва и за цена даже под 100 000 $. „ Достатъчно ниска, тъй че множеството хора в развитите стопански системи да могат да продадат дома си на Земята и да се реалокират на Марс, в случай че желаят “, споделя Мъск в Twitter.
още по тематиката
Големият въпрос обаче е по кое време ще стане допустима колонизацията на Марс. Въпреки оптимизма на мечтатели като Илон Мъск, доста учени са скептични по отношение на вероятността човек да кацне на Червената планета в обозримо бъдеще.

На този стадий марсианска задача наподобява извънредно рисковано занятие, поради убийствената радиация, която заплашва живота на астронавтите, суровите условия на Марс и, несъмнено, софтуерни спънки, които галактическата промишленост би трябвало да преодолее.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР