Цената на бетонния мастодонт в Баня, който търси своя нов

...
Цената на бетонния мастодонт в Баня, който търси своя нов
Коментари Харесай

След три неуспешни търга: Цената на нереализиран балнеохотел в Баня се срина с близо милион

Цената на бетонния мастодонт в Баня, който търси своя нов притежател от месеци, спадна стремглаво. Поземленият парцел и незавършеният градеж биват оповестени за четвърти следващ път за обществена обмен, като този път първичната цена е 1 400 385 лева /716 005 евро/. Сумата съставлява 90% от началната цена е доста по-ниска от тази, а за съпоставяне сумата, която се търсеше първоначално, бе 2 360 000 лв..
Прочетете още
Сриването на цената е следствие от няколко несполучливи опита на частен правосъден реализатор да откри покупател на балнеохотела. Чрез продажбата ще бъдат покрити задълженията, повлекли притежателя на парцела - „ СД ВИАНА ” ООД.

Софийското сдружение започва план по създаване на солиден спортно-оздравителен център в курортния град преди повече от десетилетие. До преди години той се строеше върху аграрен парцел с повърхност от 8288 кв. м., ситуиран в последна част на Баня. На терена бяха стартирани и няколко дребни градежа, който бяха замразени. Те нямат издавани заповеди за комплектност, прекъсване на активност или възбрана за достъп. Към днешна дата са построени две от крилата на хотела, подготвена е част от фасадата, сложена е и дограма. Разполага и с открит басейн.

Въпреки всичко построено, инвестицията на „ СД ВИАНА “ ОДД се провали и това докара до утежняване на историята на парцела. През годините върху него неколкократно са били налагани възбрани. Справка в Търговския указател демонстрира, че върху компанията притежател има няколко запора, които са вдигнати. Единият от 2010г. и в размер на 13 375 лв., а другият от 2015г. в размер на 60 990 лева, дружно с неолихвяеми вземания в размер на 674 387 лева От 12 януари 2023г. Фирмата e дерегистрирана по закона за Данък добавена стойност, а няколко дни по-късно един от съдружниците - Анахид Терзиева, бива премахнат. Към днешна дата се съставлява само от Венелин Терзиев. За поземления парцел не се начислява Данък върху добавената стойност.

Интересуващи се могат да оферират офертите си от 29 март до 29 число на идващия месец. Съдия изпълнителят би трябвало да разгласи на 30 април в Районния съд на Карлово дали този път търгът е бил сполучлив, или даже поевтиняването с близо милион не е спечелило вложители.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР