Цената на агнешкото би трябвало да не надминава 19-20 лв.

...
Цената на агнешкото би трябвало да не надминава 19-20 лв.
Коментари Харесай

Предупреждават за спекула по Великден

Цената на агнешкото би трябвало да не надминава 19-20 лева съгласно калкулации на фермери. Това съобщи пред Нова телевизия зам.-министърът на земеделието и храните Иван Христанов.

" Потребителите, които желаят да поддържат българското земеделие, би трябвало да търсят синия щемпел, който разпознава българското произвеждане ", означи той. На въпрос дали е допустима далавера с цените на питателните артикули към Великден Христанов отговори, че чака далавера във всички посоки.

" Колегите от Национална агенция за приходите потвърдиха, че те са готови да предотвратят сходни дейности. Сигурен съм, че в Министерството на стопанската система също са готови. Нашата работа е да влияем посредством БАБХ, заповедите са направени ", сподели земеделският зам.-министър.

Относно изтеглянето на шоколадови яйца от пазара поради подозрение за салмонела Христанов разяснява, че се вършат непрекъснато осведомителни инспекции, тъй че търговците да знаят кои са въпросните партиди. Повечето от тях към този момент са изтеглени.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР