Цената му отвя дори тази на сладкия обреден хляб в

...
Цената му отвя дори тази на сладкия обреден хляб в
Коментари Харесай

Пуснаха козунак за сноби - 200 лв. килото

Цената му отвя даже тази на сладкия ритуален самун в скъпата пекарна на Линда МакКензи-Петкова
200 лева коства кг козунак за Великден в някои бутикови пекарни. Колосалната цена шашна даже корифея в кухнята началник Андре Токев. Баш майсторът съобщи, че не би купил толкоз безценен ритуален самун. И добави, че изработката му у дома ще излезе към 25 лв. на всяка стопанка.

Космическата сума за бутиков козунак безусловно отвя и скъпотията в сладкопекарната на Линда МакКензи-Петкова, брачната половинка на експремиера Кирил Петков.

Както " Труд news " наскоро заяви, в сладкарницата на Петкова един козунак се продава за 60 лв. и то единствено с авансово записване и капаро. Канадката посочи, че нейните тестени изкушения са безглутевнови, което ги прави извънредно потребни и подобаващи за хора с глутенова нетърпимост. Нещо повече, някогашната министерша е безапелационна, че работи единствено с най-висококачесвени артикули. 

" Знаете, че " Ферари " и " Порше " имат разнообразни цени, в сравнение с едно " Рено " и един " Фиат ". Ние не може да дефинираме цената на козунаците. Производителите, сладкарите или пекарите вземат решение каква да е тя, а ние ще решаваме дали ще желаеме да закупим този козунак. Има козунаци, за които пекарите сами си мелят брашното, купуват органични яйца и това ги прави по-скъпи артикули. Както има и бургер за 200-300 евро със злато и хайвер. Аз няма да си го купя, само че има хора, които ще дадат тези пари ", добави началник Токев.

Топготвачът сподели още, че несъмнено има и нотка пиар във образуването на тази цена.

" Много хора ще предпочетат да купят този безценен подарък, с цел да впечатлят някого, а няма да си го хапнат сами. За мен повече е маркетинг ", съобщи още кулинарният гуру. 

" Труд news " напомня, че така наречен " органични яйца " са последният шлагер на пазара. Те са двойно и тройно по-скъпи от техните елементарни събратя.

По думите на фермерите, органичните яйца са отгледани в отдалечени от автомагистрала и човешка промишленост региони. Кокошките се хранят единствено с трева, чиято почва не е торена с изкуствени торове. Пернатите се наслаждавали на 100% еко конюнктура. На органичните кокошки не се давали смески от неестествен генезис, както и хормони.

В момента едно органично яйце се търгува за 1,30 лева За информация - елементарното коства 0,50-0,60 лева. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР