Цената, която ще плащаме през юли месец, ще е по-висока

...
Цената, която ще плащаме през юли месец, ще е по-висока
Коментари Харесай

По-евтино или по-скъпо парно и топла вода ще плащаме в крайна сметка?

Цената, която ще плащаме през юли месец, ще е по-висока с 22% по отношение на май и юни за топлинната сила. Тази цена е планирана, само че тя ще се заплаща. Това стана ясно от думите на енергийния специалист Еленко Божков в ефира на утринния блок на bTV.
Наричат я планирана, тъй като тя ще се съпоставя с същинската цена, която КЕВР дефинират на природния газ, разяснява още Еленко Божков. Цената, която ще заплащат клиентите на " Топлофикация София " да вземем за пример, ще бъде по-висока с 22% и такава ще остане до 2021 година, разясни още специалистът.
Единственото значимо нещо, което интересува българите, е дали ще заплащат повече, или по-малко за парно. Не вярвайте на всеки слух или информация, която доближава до вас. Цената приблизително за страната ще е приблизително с 14% по-ниска от цената, която плащахте през миналия зимен интервал. Това съобщи през вчерашния ден на умишлен брифинг ръководителят на КЕВР Иван Иванов, който видя в така наречен подправени вести опит " да се провокира неспокойствие при потребяващите парно ". Припомняме, че преди този момент министър председателят Бойко Борисов сподели, че не може да има повишаване и се възмути по какъв начин е допустимо да се прави цена на база планирани цени.
Колкото по-бързо се изиска оставката на ръководителя на КЕВР Иван Иванов и енергийния министър Теменужка Петкова, постоянно ще е късно, разяснява още Божков. По думите му това е един парадокс с наредбата за контролираните цени. Заради прогнозната цена, март и април сметките са били по-високи. Ние считаме за март и април по потреблението, което сме имали предходната година, посочи специалистът. В момента кредитираме топлофикациите с това заплащане по планирано ползване. Сега ще стартираме още веднъж да ги кредитираме, като плащаме по планирана цена, сподели Божков.
Междувременно енергийният министър Теменужка Петкова се включи по телефона онлайн и съобщи, че информацията на Еленко Божков е извънредно неточна. Тя напомни, че цената на природния газ е фрапантно намалена и няма никакво съображение да се покачва цената на топлинната сила.
Всички операции, които се пробват да се наложат в обществото, са безусловно неоснователни, смята още Теменужка Петкова. Тя е уверена, че всеки един от нас ще види какво понижение ще заплати. Петкова акцентира, че работата на правителстветото по тематиката е свършена прелестно.
В същото време в ефира на Нова телевизия националният представител от ГЕРБ и ръководител на Енергийната комисия Валентин Николов изясни, че в случай че до момента сме плащали 1000 лева, в този момент с понижението тази сума ще е 850 лева Ако беше сметнато единствено понижението на съветския газ, щеше да е 760 лева, само че не може да се направи по този начин, тъй като има една година напред, в която цената на газа не е известна и се предвижда, означи още Николов.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР