Цената, която плащаме за неактивен начин на живот, е висока

...
Цената, която плащаме за неактивен начин на живот, е висока
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ви, ако се заседите

Цената, която плащаме за неактивен метод на живот, е висока и тя идва под формата на физическа болежка, затлъстяване и даже проблеми с психологичното здраве.

Звучи като абсурд - нещо, което хората обичат да вършат, с цел да се усещат по-добре, в последна сметка, в дълготраен проект, ги кара да се усещат доста по-зле.

Гледането на цели сезони на обичаното ви шоу може да звучи като съвършената петък вечер за някои, само че вие поставяте здравето си в заплаха единствено след няколко епизода. Седенето повече от 11 часа дневно усилва риска от преждевременна гибел с 40%, съгласно проучване.

Друг проблем се явява и работата, която е доста случаи е обвързвана със седнало състояние. В Съединени американски щати, да вземем за пример, физически дейните работни места съставляват по-малко от 20% от работната мощ.

Все повече хора прекарват към половин ден в седнало състояние, само че тялото не е добре да бъде в едно състояние прекомерно дълго. Ето до какво може да докара обездвижването.

Рак

Дълго време без никаква интензивност усилва риска от рак на дебелото черво, ендометриума и вероятно рак на белите дробове с 66%, съгласно изследване, което обгръща повече от 4 милиона души и 68 936 случая на рак. Изследванията откриват, че даже при физически дейни човеци рискът се усилва с всяко двучасово нарастване на времето на седене.

Обезитет

Това надали е изненада. В изследване за аргументите за напълняване и намаляване, при което всеки аспект на диетата и упражненията се управлява в лаборатория, откривателите прибавят 1000 калории към дневните хранителни режими на всеки от хората, които вземат участие в опита.

Никой няма право да се упражнява. Тези, които са запазили тежестта си, са се движили повече денем, само че не всяко заседяване е еднообразно. Анализът откри, че затлъстяването е обвързвано с времето, прекарано в гледане на телевизия на седмица, само че не и с други типове обездвижвания.

Още по тематиката прочети тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР