Цена на петрола сорт брент (в долари за барел) Увеличаване

...
Цена на петрола сорт брент (в долари за барел) Увеличаване
Коментари Харесай

Напрежението около Саудитска Арабия повиши цената на петрола

Цена на петрола вид брент (в долари за барел)

Увеличаване

Цена на петрола вид брент (в долари за барел)

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Ричард Брансън спря договарянията със Саудитска Арабия поради изгубването на журналиста Джамал Хашоги

Собственикът на Virgin Group се отхвърли от 1 милиарда $ финансиране за галактическите си компании
14 окт 2018
Цената на петрола доближава нови върхове в очакване на глобите против Иран

Разговори на Тръмп с представители на Саудитска Арабия не дадоха резултат и котировките на брента надминаха 83 $ за барел
1 окт 2018 Петролът стартира седмицата с покачване заради възходящото напрежение към Саудитска Арабия вследствие на изгубването на журналиста десидент Джамал Хашоги. Критиките към Рияд и опасност на кралството против ответни ограничения от страните против него доведоха до терзания за предлагането, макар че в дълготраен проект вероятностите за търсенето не са в посока поддръжка на цените, оповестява Reuters. Все отново котировките са по-ниски от предходната седмица, когато брентът надмина 85 $ за барел.

Корейската връзка

Върху повишаването на петрола в понеделник се отрази и информацията, че Южна Корея не е внесла нефт от Иран за пръв път от шест години поради новите наказания, които Съединени американски щати ще наложат на Техеран от началото на ноември.

Към 11.45 часа американският недопечен нефт се повишава с 0.62% до 71.75 $ за барел, а брентът напредва с 0.88% до 81.14 $.

" Пазарът още веднъж демонстрира опасенията си поради геополитическото напрежение в Близкия изток, откакто Съединени американски щати и Саудитска Арабия си размениха мнения във връзка изгубването на саудитския публицист, като това докара до скок на цените ", съобщи Уанг Сяо, шеф в Guotai Junan Futures.

Натиск против Рияд

Саудитска Арабия е под напън, откакто журналистът отстъпник Джамал Хашоги изчезна на 2 октомври след визитата си в саудитското консулство в Истанбул. Кралството ще отговори на възможни стопански наказания, подхванати от други страни по случая, заяви организация SPA, цитирайки формален източник.

" Продължаващите геополитически проблеми, терзанията към международния търговски спор и по-слабите стопански вероятности могат да се окажат в основата на следващата седмица на нестабилна търговия ", счита Чен Кай от Shengda Futures.

От своя страна Международната организация по енергетика разгласи в месечния си отчет, че предлагането наподобява съответно за момента, като намали прогнозите си за международния растеж на търсенето на нефт за тази и идната година. От Организацията на страните - експортьорки на нефт, също считат, че пазарът е добре екипиран.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР