Цена на Гражданска отговорност от 1000 лева е спекулация. Такъв

...
Цена на Гражданска отговорност от 1000 лева е спекулация. Такъв
Коментари Харесай

Горанов: 1000 лева за Гражданска отговорност е спекулация

Цена на " Гражданска отговорност " от 1000 лв. е нечиста сделка. Такъв спор няма. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет, даден след Коалиционен съвет.

" Разбира се, размерът на цената на застраховката зависи от доста фактори - от цялостното положение на бранша и от имуществените вреди , неща, които се обсъждаха много интензивно през минала седмица в българския парламент. Има разбъркване на тематиките с цената на " Гражданска отговорност " и системата " Бонус-малус ", само че мисля, че всички се обединихме към това, че по принцип по-рисковите водачи би трябвало да заплащат повече . Друг е въпросът, че наредбата на КФН, която сега се разисква е на доста ранен стадий. Тепърва ще се анлизира дали това ще е аршин, изясни Горанов.

Данъкът върху МПС

Взехме решение, че с изключение на да се полза с налог имуществената част, би трябвало подобен, който да държи отговорност за степента на замърсяване на колите и тяхната екологична категория. Автомобилите, които замърсяват повече, ще се наложи да заплащат малко по-висок налог, който според от автомобила може да доближи 6 до 10 лева нарастване. Знаете, че имаме наказателна процедура в много напреднала фаза във връзка с чистотата на атмосферния въздух. Няма по какъв начин да не взимаме никакви ограничения, откакто сме позволили години наред да се трансформираме в гробницата за коли на Европа, разяснява още финансовият министър.

" След като чакаме в околните години целият Европейски Съюз в западната си част, даже и в Гърция, да лимитират и отстранен потреблението на дизелови коли, можем елементарно да предположим къде ще се насочат всички тези транспортни средства ", добави Горанов, намеквайки, че те най-вероятно ще попаднат в страната ни.

Цената на горивата

" Не е изключена среща с петролната и газовата асоциация, с цел да се разиска веригата на доставки, да се реши и да се потвърди на българските жители, че това са нивата, които могат да се ползват в пазарна икономика”, уточни министър Горанов.

" С информираността на българските жители и това, което вършим като политики, всеки може да избере – дали да имаме политическа рецесия и безпорядък, или да имаме непоклатимост ", акцентира Цветан Цветанов.

Формирането на цената на горивата не е функционалност на държавното управление, а на " Комисията за енергийно и водно контролиране ", съобщи още той и акцентира, че тя е самостоятелна от кабинета. Наложи се Горанов да го поправи и да му изясни пред публицистите, че енергийният регулатор няма нищо общо с горивата, които се продават по бензиностанциите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР