Цена на брента Увеличаване Цена на брента Преглед на оригинала

...
Цена на брента Увеличаване Цена на брента Преглед на оригинала
Коментари Харесай

Петролът продължава полета си надолу

Цена на брента

Увеличаване

Цена на брента

Преглед на оригинала [Investing.com] Смаляване
Още по тематиката
Руските петролни компании с рекордни облаги поради цените на нефта

Обезценяването на рублата също оказва помощ за подобряването на резултатите
21 ное 2018
Франция ще отпусне 500 млн. евро в опит да се оправи с високите цени на горивата

Вълна от митинги залива страната поради повишаването
17 ное 2018 Цената на петрола загуби 7.6% от цената си във вторник, като брентът на процедура изтри целия си напредък от началото на годината и се върна на равнището си от края на 2017 година Цената доближи 61 $ за барел, след което възвърне леко с 1.6% до 63 $. Същото придвижване направи и американският лек вид, който доближи цена от 52 $ за барел, след което в сряда се подвигна до 54 $ за барел.

Причините за срутва в цената са няколко. На първо място, това е целият скептицизъм, превзел пазарите - от акции до първични материали. Втората огромна причина е желанието на огромните производители като Саудитска Арабия да вдигнат още производството на нефт, което кара вложителите да се опасяват от пренасищане на пазара.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Притесненията

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери тези страхове, откакто разгласи, че Саудитска Арабия е " сигурен сътрудник ", който оказва помощ цените на петрола да стоят ниски и няма да подхваща ограничения против кралството даже откакто американското разузнаване доближи до умозаключение, че принц Мохамед бин Салман, дефакто водачът на страната, е забъркан в убийството на журналиста Джамал Хашоги.

" Саудитска Арабия работи добре с нас и до момента дават отговор на моите претенции цените на петрола да са ниски, което е значимо за света ", разяснява Тръмп пред кореспонденти. " Ако нарушим връзката си, считам, че цените на петрола ще се вдигнат. Аз ги държа ниски и те ми оказват помощ. В момента имаме относително ниски цени на петрола, които бих желал да са даже още по-ниски ", добави той.

" Цените на петрола следват пазара на акции поради терзанията към световния стопански напредък ", разяснява Анди Липоу от Lipow Oil Associates. Цената на брента доближи 4-годишен връх от 86 $ за барел през октомври, само че от този момент суровината е изгубила близо 30% от цената си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР