Цена 1000 лв. за Гражданска отговорност не стои на дневен

...
Цена 1000 лв. за Гражданска отговорност не стои на дневен
Коментари Харесай

Владислав Горанов: 1000 лв. за Гражданска отговорност не е на дневен ред

Цена 1000 лева за " Гражданска отговорност " не стои на дневен ред - сходна тематика е нечиста сделка, целяща основаването на публично напрежение. Това сподели пред публицисти министърът на финансите Владислав Горанов след извършен съдружен съвет в Министерския съвет, заяви организация " Фокус ".

За такава цена предизвестиха представители на Асоциацията на българските застрахователи по отношение на предлагани от ГЕРБ промени в закона за застраховането. Те пък са резултат от тълкувателно решение на Върховния касационен съд от началото на лятото, с което се разшири кръгът на хората, които имат право на обезщетение при положение на гибел при злополука на техен родственик или непосредствен.

" Запознах съдружните сътрудници и премиера с фактическото положение по отношение на главните тематики, свързани с недоволството на българските жители в последните дни. Информирах ги, че на дневен ред цена 1000 лева за " Гражданска отговорност " не стои. Подобна тематика е нечиста сделка, която цели основаването на публично напрежение ", изясни Горанов. Той посочи, че размерът на цената на " Гражданската отговорност " зависи от доста фактори – от цялостното положение на бранша и от тематиката за неимуществените вреди.

Според него има разбъркване на тематиките за цената на " Гражданската отговорност " и системата " бонус-малус ", която се планува да влезе в действие от 2019 година Всички се обединихме към това, че по-рисковите водачи би трябвало да заплащат повече, разяснява Владислав Горанов, като разясни, че е различен въпросът, че наредбата на Комисията по финансов контрол, с която се вкарва системата, е на доста ранен стадий. " Дали ще остане в този тип занапред ще се проучва. Дебат за 1000 лева " Гражданска отговорност " няма, няма и такива цени на пазара сега в България ", заключи министърът.

Автомобилите, които замърсяват повече, ще заплащат по-висок налог – нарастването може да доближи от 6 до 10 лева, разгласи още Горанов, откакто Народното събрание одобри промени, с които старите коли ще имат по-висок налог поради по-голямото замърсяване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР