„Целувките с руския посланик са нещо различно от реалната политика

...
„Целувките с руския посланик са нещо различно от реалната политика
Коментари Харесай

Газовата политика: Москва не вярва на целувки

„ Целувките с съветския дипломат са нещо друго от действителната политика в полза на България, която явно заобикаля Борисов или Борисов заобикаля политиката… ", безапелационен бе в изявление за БНР водачът на партия АБВ Румен Петков.

"На 1 януари „ Турски поток “ през България няма да има, а ние сме оповестили позитивни резултати “, възмути се Петков в коментар на обвиняванията на президента Владимир Путин, че София съзнателно бави построяването на газопровода "Турски поток " през наша територия.

В предаването „ Неделя 150 “ енергийният специалист проф. Атанас Тасев разясни: „ Закъсняхме – да, само че няма предумисъл за забавянето поради Закона за публичните поръчки… Ние сме заинтересувани колкото се може по-бързо да се случи, тъй като това е нашият проект за газовия хъб „ Балкан “.

По думите на Петков от 1-ви януари България няма да транзитира газ и за това е отговорен Борисов, „ тъй като съзнателно проваля публичната поръчка “.

„ България, която е учила е Европа на трансфер на газ, ще бъде заобиколена от всичко, с помощта на Бойко Борисов и Сергей Станишев. Борисов провали умишлено тази процедура. Борисов обича еднообразно и Путин, и Тръмп. България към този момент не е фактор, тъй като Станишев провали „ Южен поток “, а Борисов го досъсипа и през днешния ден българската стопанска система и българският обичай ще плащаме директна такса на Турция “ ", сподели Петков.

Според проф. Тасев страната ни няма да заплаща директна такса през Турция.

И двамата се съгласиха, че на 1-ви януари 2020 година България ще изгуби 14 милиарда куб. м пренос, тъй като не е направила „ Южен поток “, а Турция и Русия са създали „ Турски поток “, и още - от новата година няма да има пренос през България за Сърбия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР