Целта й да продължи да привлича таланти и инвестиции от

...
Целта й да продължи да привлича таланти и инвестиции от
Коментари Харесай

Великобритания ще издава нов тип визи за стартъпи

Целта й да продължи да притегля гении и вложения от целия свят

Новите стартъп визи ще поддържат позицията на Англия като водеща дестинация за нововъведения и бизнесмени, съобщи министърът на вътрешните работи Саджид Джавид

Британските управляващи ще издават от идната година нов вид визи – за създатели на започващи компании. Предполага се, че сходна мярка цели да резервира привлекателността на страната за бизнесмените след Брекзит.

И сега съществува сходна английска ИТ виза, само че от нея могат да се възползват единствено випускници на механически вузове. Сега описът от евентуални получатели на стартъп виза се уголемява към бизнесмени, които желаят да започват софтуерни планове в страната.

Действащата във Англия стратегия за привличане на ИТ гении планува издаване на 2000 визи всяка година. Новата стартъп виза ще помогне на страната да продължи да притегля гении от целия свят и да поддържа позицията си на водеща дестинация за нововъведения и бизнесмени, съобщи министърът на вътрешните работи Саджид Джавид, цитират от английските медии.
още по тематиката
За приемане на стартъп виза претендентите би трябвало да дават документи от университети, спонсори или акселератори. Издаването на визите ще стартира не по-рано от пролетта на 2019 година

Инициативата на английските управляващи визира също спонсорите, които желаят да влагат в стартъпи. Технологичният бранш във Англия се развива два пъти и половина по-бързо по отношение на стопанската система на страната като цяло. Обемът на ИТ пазара там възлиза на 184 милиарда лири стерлинги и показва сериозен растеж всяка година.

Предприетите от държавното управление ограничения ще разрешат на английските стартъпи да влагат в своето бъдеще и във Англия, съобщи министър председателят Тереза Мей. Стратегията на държавното управление е да подтиква вложенията и развиването на страната във водещи промишлености, създавайки високоплатени работни места.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР