Целта очевидно е да бъдат привлечени потребители на MicrosoftИнтерфейсът на

...
Целта очевидно е да бъдат привлечени потребители на MicrosoftИнтерфейсът на
Коментари Харесай

Linux дистрибуция копира 100% интерфейса на Windows 10

Целта явно е да бъдат привлечени консуматори на Microsoft

Интерфейсът на системата Linuxfx е изцяло еднакъв с този на Windows 10
(екранна фотография: Linuxfx Software)

Разработчици от бразилската компания Linuxfx Software обновиха едноименната Linux дистрибуция, чийто интерфейс е като две капки вода с този на Windows 10. Приликата е съвсем 100 % – създателите на плана са копирали всяка икона и всеки детайл на интерфейса, който въздейства върху цялостното усещане на системата, включително старт менюто, лентата на дилемите и файловия управител.

Новата обвивка се предлага като част от дистрибуцията Linuxfx 10.3, популяризирана гратис. Към момента на издание тя е налична за евакуиране за настолни компютри и преносими компютри, основани на процесори Intel и AMD, както и за едноплаткови компютри Raspberry Pi от второ, трето и четвърто потомство.

Linuxfx 10.3 е мощно модифицирана дистрибуция на Ubuntu Linux версия 20.04 LTS, която беше пусната през април 2020 година Ubuntu 20.04 идва с разширена петгодишна поддръжка, годна напълно и за Linuxfx – актуализациите ще стигнат до нея посредством формалните канали на Canonical, разработчика на Ubuntu.

Порталът Liliputing разяснява, че концепцията на разработчиците е да се харесат на потребителите на Windows. Според StatCounter, делът на Windows 10 на световния пазар на е 77,7% към юни 2020 година, спрямо 1,7% за всички дистрибуции на Linux.



Linuxfx в действителност може да бъде потребна за потребителите на Windows като инструмент за неусетен преход към Linux. Вниманието към детайлите, демонстрирано от разработчиците в процеса на прекопирване на интерфейса на Windows 10, ще разреши на потребителите да се усещат „ вкъщи си ”, когато работят на новата платформа.

Освен това съществуването на WINE също ще улесни бързото адаптиране към Linux, защото този инструмент прави допустимо стартирането на познати Windows стратегии в средата на Linuxfx.

Платформата Linuxfx, сходно на Windows 10, може да се пусне на съвсем всеки компютър. Системните условия за настолната версия включват минимум 2GB RAM и процесор най-малко с две ядра.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР