Целта ни на европейско ниво е на основата на Консервативния

...
Целта ни на европейско ниво е на основата на Консервативния
Коментари Харесай

Бареков: Февруари е добър месец за създаване на коалиция, водим активни преговори

Целта ни на европейско равнище е на основата на Консервативния алианс, на който единствен законен български член към този момент е „ Презареди България”, да се построи една огромна група, която да поеме ръководството, защото Съюза се нуждае от промени.

Това съобщи евродепутатът Николай Бареков в изявление за ПИК ТВ. До европейските избори евентуално част от Алианса към този момент ще бъде и партия „ Атака”, разкри още Бареков, като акцентира, че концепцията е на вота през май месец двете законни консервативни партии да се явят дружно под името „ Обединени консерватори”. “Желанието ми е към обединяването да се причислят единствено приети интернационално консервативни парии, а не просто претендиращи за такива, откровено се надявам до няколко месеца групировката на Волен Сидеров да бъде призната в консервативното семейство, обратно няма по какъв начин да се обединя самичък със себе си”, посочи още той.

Февруари е добър месец за основаване на коалиция, съобщи Бареков и посочи, че през този месец чака да има доста положителни вести както за неговата партия, по този начин и за „ Атака”, и българския консерватизъм. Бареков разкри още, че в случай че "Атака " успее да стане член на консерваторите, на 22 март дружно ще бъдат домакини на Световен конгрес на консерваторите, на който ще дойдат и доста сенатори и конгресмени от целия свят. В рамките на форума ще се дискутира развиването на бъдещото на модерния, на същинския консерватизъм. Евродепутатът показа и, че през днешния ден е приказвал с Волен Сидеров след новината за необятното обединяване на "Воля " за евроизборите с разнообразни структури.

Според него Марешки желае да вкара Ердоган в европарламента, защото Корман Исмаилов влиза в обединението му, а той бил представител на етническа партия, близка до Турция. Бареков акцентира, че точно с неговия автограф партията на Ердоган е била изключена от Алианса на консерваторите. Според него хора като Сидеров с опит и зрели би трябвало да стават евродепутати, защото имат към този момент тези и отстояват политики. "Водил съм го в Брюксел и той приказва доста добре британски, стои като еднакъв с значими хора и професори. Има ясни позиции и е доста добър политик ", похвали водача на "Атака " Бареков.

Според него точно позицията на Сидеров за Русия е потребна, защото в този момент това е съществена тематика в европарламента. Като плюсове евродепутатът посочи и обстоятелството, че водачът на „ Атака” няма зависимости и каузи на гърба си. По думите му Ангел Джамбазки се самоубил политически, а повода е подетата от него офанзива против човек, който го вкара в Европейския парламент с 250 000 гласа, получени за ББЦ.

Според Бареков протежето на Каракачанов е предал гласоподавателите си още с прескачането на прага на европейската институция, обявявайки се представител на други политически сили и ставайки прислужник на Европейската национална партия /ЕНП/. „ По този метод той затвърди усещането в българското общество, че партията Вътрешна македонска революционна организация е предателска партия, тя предава своите сътрудници и своите избиратели”, отсече евродепутатът, като изброи и всички онази обединения, с които тази партия е била в коалиция. Коалиция „ Обединени патриоти” на тези избори няма да има, предвижда Бареков.

По думите му освен " Атака ", а и самата НФСБ няма да се яви дружно с Вътрешна македонска революционна организация. Като мотив евродепутатът посочи обстоятелството, че Симеонов и Сидеров тази седмица са прозрели нещо, което той самият приказва отдавна, а имено, че откакто Вътрешна македонска революционна организация ограби програмата на ББЦ и я опропасти, то това ще се случи и с другите две обединения, с които е в съюз. Бареков прикани всички евродепутати, икономисали милиони от заплати и режийни през миналия мандат, да ги върнат назад на гласоподавателите. Рекордьор в това отношение е точно Ангел Джамбазки, който съгласно данните, посочени в имуществената декларация, има спестявания от заплати в размер на съвсем половин милион. Той е следван от Андрей Ковачев и Андрей Новакоя. За съпоставяне, Бареков акцентира, че огромна част от трудовите му хонорари са били дарени на нуждаещи се деца, само че в никакъв случай не е търсил гласност на благотворителната си активност. Той показа още, че 12 месеца заплатата му е отивала при олигарха Иво Прокопиев, разследване на извоювано дело за това, че го е нарекъл „ банкрутирал олигарх” и Върховен касационен съд му е наложила рекордна парична санкция – 100 000 лева

Според евродепутата е неприемливо евроизборите да се трансформират в държавна лотария и да ставаме очевидци в края на всеки мандат на приключени евромилионери. Трябва да се подписва нещо като пакт от всички евродепутати при започване на всеки мандат, който да ги задължава да се отхвърлят от част от своите приходи в интерес на родни дела. Бареков разкри, че един евродепутат получава малко над 6000 евро заплата и настрана 300 евро дневно. Евродепутатът разяснява и обвиняването на Елена Йончева за пране на пари.

"Телевизия ТВ7 не е плащала за нейните изяви там. На борда да шефовете бе обявено, че тя няма да се финансира от нас и малкия екран не е плащала и купувала филмите, които прави. Нямам визия от кое място е идвало финансирането. ТВ7 не би трябвало да се намесва в тази история, тъй като стотици хора там си изкарваха почтено парите с трудови договори”, отсече той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР