Целта ни е с Държавната петролна компания гражданите да получават

...
Целта ни е с Държавната петролна компания гражданите да получават
Коментари Харесай

Караниколов за Държавната петролна компания: Не би следвало да има притеснение

Целта ни е с Държавната петролна компания жителите да получават съответна информация и картина по отношение на цените и качеството на горивата – по какъв начин се подвигат и по какъв начин падат цените. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов, който описа, че като има повишаване на петрола незабавно има реакция в България, а като има поевтиняване – вълната идва по-късно.
Вие какво желаете – по-нормална цена на горивата и по-голямо качество, опонира министърът, откакто му беше казано, че не желаеме държавни дотации и струпване на загуби под претекст по-ниска цена. А Караниколов сподели и, че " очевидно " имало пропукване във връзка с запасите с горива и по тази причина трябвало да има законово изменение, въпреки че секторът не желал държавна компания.
На въпрос на Нова телевизия за какво вижда държавната компания като укрепване на конкуренцията, Караниколов увери, че не можело да има субсидии. Не би следвало да има някакво терзание, акцентира той. Когато му беше даден образец с БДЖ, Караниколов отговори, че там били разнообразни структури и при пътническия транспорт имало доста бонуси за пътуващи, по тази причина щяло да се гледа занапред къде в страната би трябвало да има облага и къде не може.
Разчетите за мрежата от бензиностанции се приготвят. Визията ни е за бензиностанции в огромните регионални градове, само че и тук-там, където по принцип няма бензиностанции. Държавата ще бъде предан съперник, увери Караниколов, съгласно който страната не можело да си разреши да работи на загуба, тъй като не можело да се обоснове в този случай да се работи на загуба и със дотации т.е. да прави дъмпинг.
Според Караниколов, в случай че би трябвало да се изградят 100 бензиностанции от нула, ще трябват 2 години. Иначе можело и за 6-9 месеца.
Още: " Удари ли страната дефинитивно по " Лукойл " с решение да прави Държавна петролна компания? "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР