Целта ни е да се удвоят пенсиите, а минималната работна

...
Целта ни е да се удвоят пенсиите, а минималната работна
Коментари Харесай

Асен Василев в коментар по бюджетната програма на “Продължаваме промяната”: Ще има свинско със зеле за всички българи

Целта ни е да се удвоят пенсиите, а минималната работна заплата да стане 50% от междинната
Предвидени са антикорупционни ограничения

Това, което ние направихме през последната година, с бюджета и с актуализацията, разреши и да се усилят доста пенсиите - повече за една година в сравнение с за последните 12. Направи се необятна обществена стратегия, ориентирана към младите фамилии - с детски градини, данъчни облекчения, нарастване на майчинските, безвъзмездни учебници за 1 и за 8 клас.

И спомагателни средства за децата. Не на последно място бяха увеличени и възнагражденията на учители, лекари, служители на реда, армията... Това съобщи съпредседателят на “Продължаваме смяната ” и някогашен финансов министър Асен Василев, който разяснява бюджетната стратегия на “Продължаваме смяната ”:

Инвестираме в българските жители. Към това има и една доста широкомащабна стратегия за финансови вложения, която се надяваме да успеем да бъде изпълнена до края на годината.

И всичко това в границите на бюджетните правила на Европейския съюз, сподели още Василев.

Той разгласи, че това, което са заложили в програмата за идващите четири години, е да продължи обществената устременост в бюджетите. Целта е да позволим този растеж на стопанската система, който се чака, плюс преразпределение към българските жители. Да се удвоят пенсиите, минималната работна заплата да стане 50% от междинната и да пораства дружно със междинната работна заплата.

И не на последно място, да има доста съществени антикорупционни ограничения, да проработи Антикорупционната комисия и тя в действителност да стартира да бори корумпираните.

Както и да подкрепим Европейската прокуратура да си довърши работата, която е почнала, акцентира съпредседателят на “Продължаваме смяната ”.

“Всичко това може да бъде доста елементарно обяснено. По времето на ГЕРБ имаше свинско със зеле. Само че свинското беше за доближените компании до ГЕРБ, а зелето за българския народ.

Това, което ние вършим при обществените бюджети, е да има и свинско, и зеле за всички българи ”, сподели още някогашният финансов министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР