Целта ни е да няма нереконструирана детска градина и училище.

...
Целта ни е да няма нереконструирана детска градина и училище.
Коментари Харесай

Борисов доволен от борбата с контрабандата и корупцията, носела пари за проекти

" Целта ни е да няма нереконструирана детска градина и учебно заведение. Радвам се, че се случват толкоз хубави неща в Стара Загора. В момента водим същинска битка с контрабандата, по тази причина остават повече пари за такива цели. "

Това заяви при визитата си в Стара Загора министър председателят Бойко Борисов, който инспектира напредъка по реализацията на европейските планове, осведомят от общината.

Борисов напомни, че страната се оправя добре в битката с контрабандата и корупцията, което разрешава с тези средства да се реконструират доста обекти по градовете в страната.

" Такова огромно строителство и реорганизация в сферите на опазването на здравето, просветителната инфраструктура, археологията, културата не е имало. За спорта да не приказваме, тъй като направихме доста ", похвали се той.

" Във всеки град стават доста хубави неща, тъй като оперативните стратегии работят. Там където не могат да се оправят, додаваме от бюджета, изключително в дребните общини, тъй че да им се създадат улиците, водоснабдяването, осветлението ", добави министър-председателят.

Премиерът стартира визитата си от Езикова гимназия " Ромен Ролан ", която се реконструира по план за 2,2 млн.лв. Общата стойност на плана е в размер на 15 млн. 230 хил.лв. Извършват се още ремонтни работи за 5,6 млн.лв. в СОУ " Железник, 2,2 млн.лв. - в 9 ОУ " Веселин Ханчев ", ОДЗ №58 " Звездица ", кв. " Железник ", ОДЗ №1 " Звънче ", кв. " Три чучура - север " и СОУ " Иван Вазов ", с което се върви към изцяло възобновяване на просветителната инфраструктура в града.

Започва реорганизация на кв. " Самара- 1 ", където ще бъде ремонтирана инфраструктурата, ВиК, пътните настилки и детските площадки. Осигурени са 2 млн.лв. по ПУДООС за задачата, заяви кметът Живко Тодоров по време на визитата.

" В Стара Загора са санирани над 80 жилищни блока. Догодина ще се реконструира и летният спектакъл. Досега в новата история на града в никакъв случай не са се правили толкоз огромни строителни действия. Те основават краткотрайно стеснение, само че се надявам до ноември да приключим обектите ", добави той.

Община Стара Загора извършва огромна строителна активност за възстановяване на градската среда, просветителната и транспортната инфраструктура за над 60 млн. лева Основен източник на финансиране са Оперативна стратегия " Региони в напредък ", държавният бюджет и лични средства.

Премиерът посети и парк " Митрополит Методий Кусев ", който се реконструира и обновява със средства по Оперативна програма " Региони в напредък " в размер на 7 млн.лева.

Общата му повърхност е 3200 дка, а срокът за осъществяване на плана е 30 месеца. Строителите осведомиха, че са подготвени на 80% с ремонтните действия. Довършват се каменните настилки и се приготвя озеленяването. Ще бъдат сменени към 2000 дървета, като се прибавят нови типове към съществуващите сега 180, обновяват се детските площадки и фонтаните, оповестиха още от фирмата-строител. Възстановяват се и се реконструират входното пространство към фонтана " Жабките ", настилките по централната алея, дребното " Аязмо ", Алековия ъгъл, пространството към параклиса и перголата с розите.

Премиерът посети и площада пред общината, който дружно с пешеходната зона се реконструира със средства по план " Градска среда " на Оперативна програма Региони в напредък ", в размер на 8,7 млн.лв. Реконструираната повърхност от бул. " Цар Симеон Велики " е 800 м, в правата сред бул. " Патриарх Евтимий " и ул. " Хаджи Димитър Асенов ", както и към 200 м сектор към ресторант " Верея ". Важна част от реконструкцията заема цялостната смяна на площадното пространство пред постройката на общината. Проектът би трябвало да завърши до края на годината.

Бойко Борисов посети и надлеза по бул. " Патриарх Евтимий ", над ж.п. линията, който се уголемява и обновява със средства в размер на 14 млн.727 хил.лв. по Оперативна програма " Региони в напредък ", по фаза 2 на план " Модернизиране и развиване на резистентен градски превоз ". Изгражда се спомагателна - четвърта лента за придвижване на колите и се повдига височината на самия надлез. Паралелно се прави надграждане на ограниченията, осъществени за възстановяване на градския превоз посредством внедряване на система за ръководство на трафика и електронна продажба на билети.

Община Стара Загора построява нова индустриална зона " Загоре " в източната част на града. Проектът се осъществя в партньорство с страната. Собствеността в акционерното сдружение е разпределена 50:50. Общината взе участие с апортна вноска - терен от 115 дка в кв. " Зора ", наоколо до магазин " Метро ", на стойност към 5 млн. лева Индустриалната зона ще предлага на вложителите изцяло построена инфраструктура.

Кметът Живко Тодоров заяви още, че е е пусната процедура за социална поръчка за построяването на 69 обществени жилища в постройката на някогашната Метрология, на ул. " Мусала " 26. Стойността на плана е 3,2 млн. лв., а концепцията е евентуалните консуматори да се ангажират с повишение на квалификацията си, предприемане ограничения за обществено включване и присъединяване в пазара на труда.

Община Стара Загора работи по разширението на парк " Артилерийски " с нови 41 дка, както и продължението на ул. " Христо Ботев ". Прогнозната стойност на плана е 4 933 917 лева с Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване - 4 месеца. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР