Целта не ни е била парите. Със сигурност парите са

...
Целта не ни е била парите. Със сигурност парите са
Коментари Харесай

Как се прави компания за 1 млрд. в България?

" Целта не ни е била парите. Със сигурност парите са водещо нещо във връзка с възмоности, само че задачата е била да притеглим задоволително капитал, с цел да осъществяваме нашите хрумвания ", това съобщи съоснователят на " Payhawk " Христо Борисов пред " Евроком ".

" Имаме благоприятни условия и можем да реализираме доста неща, само че не е било основно за нас дали имаме 50 или 100 млн. ", продължи той.

" Ние не сме продали напълно компанията. По-скоро привличаме външни вложители ", сподели още Борисов.

" Това, което е основно при нас е, че финансовите отдели могат да откриват съответния надзор. Когато стартирахме, търсихме огромен пазар, с цел да създадем огромна компания ", сподели още съоснователят на " Payhawk ".

" Историята потегля от " Телерик ". Ние в " Телерик " едно от нещата, които ни оказа помощ беше самочувствието. Ние придобивахме датски, немски, канадски компании с " Телерик ". Така придобихме самочувствието, че можем да създадем нещо на конкурентно равнище. Въпросът беше да намерим пазар ", добави Борисов.

" Това, което взехме решение да създадем новаторско е, че от ден едно използваме, че нямаме огромен пазар в България, само че таргетираме Европа като огромен пазар..., това е нашето преимущество ", посочи той.

" Големият проблем в България е този, че не можем да стигнем до вложителите, които дават по 10, 20 млн ", акцентира Борисов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР