Целта на Закона за изменение и допълнение (ЗИД) на Закона

...
Целта на Закона за изменение и допълнение (ЗИД) на Закона
Коментари Харесай

Петкова разясни кога потребителите ще усетят по-ниските сметки за газ и парно

Целта на Закона за изменение и допълнение (ЗИД) на Закона за енергетиката е позитивният резултат от предоговарянето на цената на природния газ да доближи до всички консуматори. Това съобщи в ефира на bTV eнергийният министър Теменужка Петкова по тематиката с по-ниските сметки за природен газ и парно.
По отношение на клиентите, които се отопляват на газ и клиентите на ТЕЦ-овете, сметките ще бъдат редуцирани с първата допустима сметка, която се получи, като от нея ще се направи преизчисление. Реалната сума, която би трябвало да бъде платена, ще е минус това преизчисление, стана ясно още от думите на министър Петкова. Тя направи прогноза, че доникъде на юли месец, когато би трябвало да бъдат направени изравнителните сметки, ще бъде препоръчан същият механизъм, като от сумата, която съответният клиент дължи, ще бъде призпадната разликата, обясни още Теменужка Петкова.
По думите ѝ задачата е оптимално бързо да се случи понижението в цената, откакто бъдат извървени всички процедури в закона и това приспадане ще продължи до привършване на тази разлика. Министър Петкова не се ангажира съответно каква сума ще получи всяко домакинство в резултат на това преизчисляване.
Според Петкова Европейската комисия е разписала доста ясни условия за това по какъв метод може да се доближи до това предоговаряне на цените. 
Петкова уточни, че с бизнеса у нас постоянно е имала добър разговор и във връзка с поисканата ѝ оставка, тя разясни, че до промишлеността е достигнала информация, която не дава отговор на истината във връзка с сумите, които промишлеността би трябвало да получи, надвзети от нея. 
По тематиката с цената на тока и парното, Петкова удостовери, че цените са контролирани и не се трансформират в границите на регулаторния интервал. Петкова увери, че няма причина цената на електрическата сила да бъде увеличена от първи май.
Темата продължава и в тези материали.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР