"Целта на въздействието в този момент не е г-жа Цачева,

...
"Целта на въздействието в този момент не е г-жа Цачева,
Коментари Харесай

Росен Желязков: Борисов и Цветанов няма да заметат скандала

"Целта на въздействието в този миг не е госпожа Цачева, а да се наруши предизборната подготвеност и готовност. Затова целият фокус е към господин Цветанов ". Това съобщи пред БНР министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

Според него няма подозрение, че абсурдът е обвързван с изборите. Целта е да се обезличат политиките и триумфа на партията, изясни той.

В изявление за предаването „ Неделя 150 “ Желязков предвижда, че предстоят решения в ГЕРБ.

"Тези решения сигурно ще бъдат с взор към въздействието и за обществото като цяло, и за гласоподавателите на ГЕРБ съответно. Нито министър председателят Борисов, нито господин Цветанов са хора, които ще заметат тематиката. Не очаквайте тази тематика да утихне естествено. Тези решения ще бъдат взети в границите на партията. Сигурен съм, че ще бъдат обществени, виновни, групови и колегиални, тъй като ГЕРБ е посочила, че има и опита, и практиките за това “.

Желязков уточни и измеренията, които има абсурдът.

"Първо – тематиката, обвързвана с правовия ред и законността. Другите измерения, които са в действителност тези с целеустремено влияние – това е публичното мнение от една страна. От друга страна – това е политическото влияние в подтекста на акцията, която към този момент се усеща и се организира за европейските избори с небосвод локалните избори. Непрекъснато се подклажда естествената нетърпимост на българина към политиците по принцип и към тематиката за имуществени въпроси на политици. Става въпрос за проблем, генезисът на който е от 2018 година, а тъкмо в този момент излиза някак добре подредено. Той повлича правни и политически въпроси “.

Желязков акцентира, че Цецка Цачева е изложила претекстовете за оставката си доста правилно и ясно. Нейното успокоение приказва за това, че тя има вътрешна и човешка увереност, сподели той и добави мнението си, че тя е заслужен човек.

Следващата седмица в Екологичен потенциал следва да бъде изработен още един опит да бъде включен в дневния ред пакетът „ Мобилност “. Транспортният министър изясни какво може да се направи.

„ Обединени старания, цялостна готовност – това ще пристигна при гласуването на дневния ред. Ние още тогава ще се опитаме да не допуснем влизането на тази точка за разглеждане. На 25 март, при гласуването на дневния ред, ще бъдат подхванати съответните дейности и в случай че на 27-и влезе това за разглеждане - за това да има голям брой оферти, включително и компромисни текстове, с цел да се получи, в случай че не резултатът, който целим – да не бъде гласувано, то най-малко да се одобряват текстове, по-близки до нашите взаимни отстъпки. Втората крачка е да не се позволява небрежно, по време на Румънското председателство, да минат междуинституционалните договаряния сред председателството, Европейска комисия и Екологичен потенциал и да влезе на второ разглеждане на 17 април “.

Пакетът „ Мобилност “ не би трябвало да мине в този тип, безапелационен бе Росен Желязков и изясни: „ Това е един гювеч, един миш-маш от законодателни оферти, за което съм сигурен, че в случай че влезе на съвещание на 27 март, огромна част от членовете на Екологичен потенциал няма да знаят защо гласоподават “.

Целта е пакетът да остане за идващия Екологичен потенциал, уточни министърът и разгласи, че в случай че това не стане, към този момент се изследват опциите за завеждане на дело в Съда на Европейски Съюз. По думите му в случай че се одобряват неподходящите текстове, междинните и дребни компании ще са най-потърпевши.

В коментар за БДЖ транспортният министър увери, че няма да има понижаване на броя хора, които употребяват понижение при пътешестване с трен, както и няма да се закриват линии към дребни обитаеми места.

За концесията на летище София Росен Желязков сподели упованията си.

„ Президентът ще подпише указа – нямам учредения да се колебая в това. В момента, в който бъде оповестен в нашия Държавен вестник, ще бъде продължен срокът, както изисква законът – със 7 дни. Предвиждаме 11 април подаване на предложения. Няма да бъде позволено грам подозрение за неяснота “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР