Целта на варненското съвещание на Националния съвет на СДС е

Целта на варненското съвещание на Националния съвет на СДС е ...

Националното съвещание на СДС във Варна – с важни послания.

Целта на варненското съвещание на Националния съвет на СДС е партията да е здраво стъпила на земята, когато взема решения за понататъшното си пълноценно участие в политическия живот на страната.

Това обобщи председателят на синята партия във Варна д-р Янко Станев след заседанието на Градския съвет на СДС-Варна. По думите му форумът ще е структуроoпределящ за бъдещето на синята партия.

Според Станев форумът трябва да отправи важни политически послания, от които на първо място е определянето на СДС в дясното политическо пространство, а не срещу десните. На второ място варненския син лидер подчерта, че през годините на прехода СДС е източвано еднакво яростно както от крайно десни, така и от крайно леви опоненти. А маскираните като оздравителни процеси кръвопускания само са омаломощавали партията.

Политиката е изкуство на говоренето, но и на броенето, каза Станев. А най-точното броене минава през самостоятелно явяване на избори. Според него всеки, който предлага други формули за коалиране, трябва ясно да посочи с кого, защо и какъв резултат може да се очаква./sdsvarna.net

Източник: dnesplus.bg