Целта на Теодор Цветков е благотворителна - да събере средства

...
Целта на Теодор Цветков е благотворителна - да събере средства
Коментари Харесай

Млад русенец ще преплува 30 езера в България

Целта на Теодор Цветков е благотворителна - да събере средства за фондация, подкрепяща дами, заболели от рак на гърдата

 

Двайсет и четири годишният Теодор Цветков от Русе ще преплува 30 езера в България с благотворителна цел. Средствата, които ще се опита да събере, ще бъдат предоставени на фондация, подкрепяща дами, заболели от рак на гърдата.

Началото ще бъде сложено на 31 май т.г. с езерото Нановско тресавище край ловешкото село Голяма Брестница. Следват езера край София, измежду които Карлиево, Чепинско, Челопеченско езеро. Цветков ще плува също във водоеми край Благоевград, Смолян, Бургас, Балчик, Каварна. Финалът ще бъде на 22 юни в езерото край русенското село Николово.

Младежът и неговият брат Валентин, който му оказва помощ с организацията, са се допитали авансово до Министерство на околната среда и водите за избора на езерата, защото има предпазени и неразрешени за плуване.

Цветков изясни, че най-дългото му плуване ще бъде към 20 километра. То ще е край Варна, като младежът ще се опита да преплува за един ден Варненското и Белославското езеро, които са свързани с канал.

 

 

" Плуванията няма да са лесни. Някои от тях ще бъдат в студена вода. Вероятно ще има всевъзможни инциденти. В момента не акцентирам на физическата интензивност, защото се вардя. Настройвам се по-скоро душевен. Обичам да оказвам помощ и последвам фантазиите си. Надявам се, че няма да спра да го върша ", изясни младежът.

На всяко езеро ще има сложена урна за дарения. Разкрита е и дарителска сметка. Ще бъде основана и енциклопедия за езерата в България със съдействието на Министерство на околната среда и водите, а средствата от продажбата й също ще бъдат предоставени на фондацията.

Това е поредна благотворителна самодейност на Теодор Цветков. През предходната година младежът плува 10 км с една ръка и 50 км със завързани крайници в поддръжка на фондация, която оказва помощ на деца с увреждания. Преплувал е и езерото в лесопарка " Липник " край русенското село Николово, с цел да събере средства за лекуването на болно момиче./fakti.bg

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР