Целта на Северна Корея би била да завладее Южна Корея,

...
Целта на Северна Корея би била да завладее Южна Корея,
Коментари Харесай

The Washington Post: Докато Путин дрънка с ядрената си сабя, „ученикът“ му Ким Чен Ун си води бележки

Целта на Северна Корея би била да завладее Южна Корея, а севернокорейският деспот имитира сюжета на Путин за Украйна най-малко по два метода: пренасяне на военни позиции и смяна на нуклеарната теория на страната, с цел да разубеди Запада от интервенция в евентуален спор със съседите му.

Откакто съветските войски нахлуха в Украйна, Северна Корея организира четири тествания на балистични ракети, в това число два теста на междуконтинентални балистични ракети, които биха могли да доближат чак до Съединените щати. През април те също по този начин тестваха ракета, за която се твърди, че може да достави тактически нуклеарни оръжия на бойното поле.

Реториката ескалира и в посока на директни закани към Южна Корея. По-рано този месец сестрата на Ким Пхенян съобщи, че страната ще употребява нуклеарни оръжия, в случай че Сеул „ влезе във военна борба “. В същото време самият Ким твърди, че с изключение на възпирането на войната, нуклеарните сили на Северна Корея имат и „ вторична задача “, която мнозина поясняват като нападателни цели.

Урокът, извлечен от съветската инвазия в Украйна, е, че един от методите за преодоляване на нападателните диктатори е посредством ясни гаранции за сигурност, което значи, че Съединени американски щати би трябвало да усилят военната си поддръжка за Япония и Южна Корея.

Най-ефективният метод да овладеете всички диктатори, които заплашват своите демократични съседи, е да се увери, че Путин се проваля в Украйна, тъй че другите да не се изкушават да следват пътя му.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР