Целта на рекламите е да ни убедят, че даден продукт

...
Целта на рекламите е да ни убедят, че даден продукт
Коментари Харесай

Скандалните реклами от миналото

Целта на рекламите е да ни убедят, че даден артикул е нужен, без обаче да нарушават една избрана граница. Макар предишното да се свързва с консерватизъм и по-строги правила, а сегашното – с повече независимост, реклами от преди няколко десетилетия демонстрират тъкмо противоположното.

В близкото минало разпоредбите надалеч не са били толкоз строги, колкото в днешно време. Разбиранията и настройките на обществото, също са били по-различни. Някои от рекламите в предишното са явно сексистки по днешните стандарти, само че тогава не са скандализирали никого. По същия метод без никакъв проблем са рекламирани опиати и други артикули, считани за нездравословни и рискови през днешния ден. Британският в. „ Дейли мейл ” демонстрира няколко забавни печатни реклами от предишния век, считани за изцяло допустими в тези дни, само че през днешния ден изглеждащи шокиращо.

Лекарите, рекламиращи цигари

Често употребяваната тактичност лекари да популяризират цигари е била приложена и от производителите на цигарите Camel. Тук рекламата ни убеждава, че цигарите, пушени от лекари , са по-безопасни и меки от останалите.

Бой при несъблюдение на мъжките повели

Мъжът от тази реклама дава урок на жена си , че не го е послушала и не е купила " еди-какво-си ". Скандален образец за това по какъв начин на някой рекламист му е хрумнало, че домашното принуждение може да се употребява за маркетингови цели.

Невинност

Ако бе оповестена през днешния ден, тази реклама би довела до правосъдни каузи и неоправдателни присъди за създателите от тази козметична компания. Рекламата гласи: " Защото невинността е по-секси, в сравнение с си мислите ".-->

Сладки са дамите, които правят черната домакинска работа

Ако бе пусната през днешния ден, тази реклама на витамини просто би довела основателите си до банкрут. " Колкото повече работи една жена, толкоз по-сладка е тя ".
 реклама ThinkStock/Getty Images
Светът е на мъжете

В тази реклама производителят на мъжко облекло Van Heusen ни изяснява, че дамата е просто един плебей на преобладаващия мъж, който, несъмнено, е облечен с облекла на компанията.

Мъжете са по-добри от дамите

Рекламата на пуловери стартира с гръмкото " Мъжете са по-добри от дамите " и продължава: " На закрито дамите са потребни, даже приятни. В планината те са безполезни “.

За какво друго са съпругите

Очевидно рекламата е ориентирана към мъжете, които се грижат за фамилията. Тя е за многофункционален кухненски артикул.

Всъщност съгласно Kenwood уредът „ прави всичко с изключение на да готви. За това са съпругите “ .

Разходи се върху нея

Това е реклама на панталони. В рекламата се вижда жена, в ролята на кожено чердже, а мъж стъпва върху главата ѝ.

" След като погледна панталоните на господин Легс, тя беше подготвена да го накара да се разхожда върху нея “, се споделя в текста на рекламата.

Тя ще те последва на всички места

Реклама на цигари Tipalet пък предлага на мъжете да издишат дима от цигарите в лицето на жена. " Издишай дима в лицето ѝ и тя ще те последва на всички места ", гласи текстът.

По-щастлива с " Хувър "

Друга сексистка реклама от 1960 година демонстрира прахосмукачката като съвършен подарък за жена .

Според компанията " Хувър " това, което желае всяка жена за Коледа е прахосмукачка. В рекламата дамата лежи на пода и се радва на новата си прахосмукачка, до момента в който останалите ѝ дарове са към момента неотворени. 

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР