Целта на програмата Еразъм+, по която чуждестранни студенти пристигат в

...
Целта на програмата Еразъм+, по която чуждестранни студенти пристигат в
Коментари Харесай

Чуждестранните студенти, които избраха да останат в България по време на кризата

Целта на програмата " Еразъм+ ", по която задгранични студенти идват в България, е да прекарат един или два семестъра от следването си в друга страна, обучавайки се на език, друг от майчиния, и потапяйки се в непозната просвета посредством най-разнообразни събития и екскурзии.

Отлагането на всевъзможни обществени събирания им лишава опцията да опознаят своя нов дом във всяко едно отношение: да изследват красивите кътчета на България, да усетят българското гостолюбие, да се допрян до вековните ни обичаи, да вкусят българските ястия. Някои студенти са били извикани назад в родната си страна, прекратявайки по този метод подвижността си.

Голяма част от студентите обаче са били изправени пред избора - да останат в България или да се върнат назад в родината и да прекратят дълго чакания продан. Повечето от студентите, пристигнали за втори учебен срок, са решили да останат в България, защото осъзнават сериозността на обстановката, и не желаят да станат евентуални преносители и разпространители на вируса.

 Студентите споделят фотоси от живота им под карантина
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР