Целта на проекта за строителството на канала Истанбул е да

...
Целта на проекта за строителството на канала Истанбул е да
Коментари Харесай

Доходите от канала Истанбул ще достигнат 1 млрд. долара годишно

Целта на плана за строителството на канала „ Истанбул ” е да обезпечи сигурността на корабоплаването, отбраната на популацията и околната среда. Това съобщи министърът на превоза и инфраструктурата на Турция Джахит Турхан за Анадолската организация, представена от БГНЕС.
Министърът обърна внимание на нараствания размер на транспортираните през Босфора артикули. Броят на преминаващите през Босфора кораби за 15 година е намалял с 25%, а в това време размерът на товарите се е нараснал с 53%, отбелязва министърът.
Според него пропускателната дарба на канал „ Истанбул ” ще бъде 185 кораба за денонощие, до момента в който през Босфора могат да минават едвам 118 – 125 кораба дневно.
Припомняме, че задачата на Турция е да сътвори неестествен воден канал – опция на Босфора. „ Пропускателната му дарба ще бъде съвсем три пъти по-голяма от тази на Босфора ”, означи още Турхан.
Според оценката на държавното управление приходите от употребата на бъдещия канал „ Истанбул ” в началото ще доближат съвсем 1 милиарда $ годишно. Максималната пропускателна дарба на канала ще бъде 68 000 кораба. При прекосяването на 50 000 съда годишно през него постъпленията в турския бюджет се чака да доближат 5 милиарда $.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР