Целта на пакета Мобилност е да бъдат взети в западни

...
Целта на пакета Мобилност е да бъдат взети в западни
Коментари Харесай

Превозвачи: Целта на пакета Мобилност е да ни вземат шофьорите

Целта на пакета " Мобилност " е да бъдат взети в западни компании подготвените български водачи. Това споделиха в предаването " Още от деня " изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев и превозвачът Стоян Сираков. Според тях българските водачи и в този момент са свободни да работят на Запад, само че не го вършат поради по-лошите условия за труд там.

Стоян Сираков, притежател на фамилна компания за интернационалните транспорти: Ако мине пакетът, за нас това значи сигурен банкрут до 1-2 години.
Според Арабаджиев от пакета печелят единствено западни компании и по тази причина българските превозвачи ще продължат да водят борбата.

Той добави, че разговорът е сложен, защото се показва мощ и периферните страни се слагат в ъгъла.
Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи: Не, няма да приказваме деликатно. Ще се палят камиони.
Председателят на транспортните синдикати към КНСБ Екатерина Йорданова прикани да се изчакат договарянията, които в този момент стартират сред Европейския парламент, Съвета и Европейската комисия, където България има задоволително готови хора да се пребори за настояванията си.

Тя уточни, че преди изборите е елементарно да се залитне в популизъм и че това не трябва да се позволява.
Екатерина Йорданова, ръководител на Съюза на транспортните синдикати в България, КНСБ: Европа е клуб на страни, които са се сдружили, с цел да живеят по-добре. Когато разпоредбите се съблюдават от всички, нещата вървят безпрепятствено.
Йорданова уточни, че в полемиките по пакета водачите са били оставени на назад във времето, а те желаят по-добри условия на труд, да имат избор, както и по-високо възнаграждение на труда си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР