Целта на операцията била да провали домакинството на световното първенство

...
Целта на операцията била да провали домакинството на световното първенство
Коментари Харесай

Руската държавна ТВ: Великобритания отрови Скрипал

Целта на интервенцията била да провали семейството на международното състезание по футбол, която би трябвало да се организира в Русия това лято, съобщи Ройтерс.

66-годишният Скрипал и 33-годишната му щерка Юлия са в сериозно положение в английска болница от 4 март, когато бяха открити в безсъзнание на скамейка пред търговски център в Солсбъри.

Очаква се по-късно денем английската премиерка Тереза Мей да ръководи съвещание на Националния съвет за сигурност, на което ще бъде разисквано отравянето. Британски народен представител към този момент съобщи, че казусът наподобява на подредено от страната отравяне и чака да бъде упрекната Москва.

Русия нееднократно е отхвърляла догатките, че тя е забъркана, потвърждавайки, че те целят да я демонизират. Но нощес седмичното предаване "Вести недели " на телевизия "Русия 1 " стигна доста по-далеч, обвинявайки самата Англия.

"Те се пробваха да припишат виновността на Русия, само че в случай че помислите, отравянето на полковника от ГРУ беше от изгода единствено за британците ", съобщи прокремълският водещ Дмитрий Кисельов.

"Скрипал беше изцяло изцеден като източник и не представляваше необикновен интерес. Но като жертва на отравяне, е доста потребен. Защо да не го отровят? Не е огромна работа. И то дружно с щерка му, с цел да го създадат по-сърцераздирателно за обществото ", акцентира той.

Според Кисельов, чиято кариера в медиите се дължи на поддръжката на президента Владимир Путин, отравянето на Скрипал основава доста благоприятни условия за Англия, в това число организирането на протест на Световното състезание по футбол, на което това лято Русия е хазаин.
"Прекрасна специфична интервенция ", акцентира водещият.

Британският външен министър Борис Джонсън съобщи, че в случай че се окаже, че Русия стои зад отравянето, може да се наложи Лондон да преразгледа наличието на формалната си делегация на надпреварите.

В репортаж, съпътстващ обвиняванията на Кисельов против Англия, се изрича догатката, че незнайната нервнопаралитична отрова , засегнала Скрипал и щерка му, може да е била създадена в английската военна лаборатория "Портън даун ", намираща се единствено на 20 минути път с автомобил от Солсбъри.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР