Целта на Наредба Н-18 е да се намали сивата икономика,

...
Целта на Наредба Н-18 е да се намали сивата икономика,
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Целта на Наредба Н-18 е да се намали сивата икономика

Целта на Наредба Н-18 е да се понижи сивата стопанска система, която в България е почти двойна на западноевропейските страни. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов по време на среща с представителите на бизнеса в Министерски съвет, на която се разисква правоприлагането на наредбата.

По думите му във фокуса на наредбата е основан подобен модел на отчетност, който значително да попречва опцията за укриване на обороти.
Личните лекари в София-Област също се оповестиха срещу Наредба № Н-18 Медиците сигнализират, че новите условия за отчитане към Национална агенция за приходите ще доведат до опашки от пациенти
Оценките на финансовото ведомство са, че посредством касови заплащания и през интернет търговия се укриват към половин милиард лв. годишно.

Снимка: Ладислав Цветков

" Някои имат терзания и употребяват наредбата като смокинов лист за неверния модел за правене на бизнес и затова стачкуват ", добави Владислав Горанов. Според него огромна част от въпросите, които се чуват в обществената среда, се дължат и на недоумение на наредбата.
Напрежение: Протест на ресторантьори и хотелиери блокира центъра на София Демонстрантите излязоха на митинг против противоречивата Наредба № Н-18 и след нейното отсрочване с шест месеца
Министерството на финансите желае да господства справедливостта във всяка сфера на обществено-икономическите връзки, посочи финансовият министър.

Той добави, че в случай че всички се обединят към философията на наредбата, има задоволително време, с цел да се решат проблемите й.

Снимка: Ладислав Цветков

" Наредба Н-18 е единствено инструмент за по-справедливо отнасяне на взаимоотношенията при правенето на бизнес ", означи Владислав Горанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР