Целта на наложеното вето днес от президента е депутатите още

...
Целта на наложеното вето днес от президента е депутатите още
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Надявам се депутатите да премислят, а не да прегласуват ветото формално

Целта на наложеното несъгласие през днешния ден от президента е депутатите още един път да обмислят своето решение. Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

" Единственото нещо, на което се надявам е да има същинска полемика в залата, да не се прегласува просто официално, тъй като Радев е наложил ветото. Само тъй като президентът е изложил своите претекстове. Още един път да се преразгледат всички условия и по тази причина какви ще бъдат възможните последици ", разяснява Йотова.

Тя повтори думите на президента съгласно който доста от депутатите не са наясно на какво са се съгласили.

" Президентът не инцидентно сподели, че съгласно него има народни представители, които не са доста наясно с параметрите на тази договорка и на това съглашение. Нека още един път да премислят народните представители, тъй като аз не зная тези към 100 БТР-а каква тъкмо помощ ще бъдат в Украйна, само че България остава съвсем без нищо и няма заместители към този момент. Всички понататъшни контракти са отсега нататък в годините ", изясни вицепрезидентът.

Илияна Йотова не разяснява параметрите на наложеното несъгласие, а единствено техния смисъл.

" Аз мисля, че претекстовете, които президента изложи са задоволително безапелационни и ясни. Когато става дума за национална сигурност съм склонна да имам вяра на него, а не на политици, които вършат от това политика, само че не мислят по какъв начин България ще посреща последващи бедствия, недай си Боже. Не мислят по какъв начин хората ще се оправят на границата, тъй че всеки, който прочете тези претекстове ще му бъде ясно ", сподели още вицепрезидентът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР