Целта на конкурса е да отличи еко-иновациите и добрите практики

...
Целта на конкурса е да отличи еко-иновациите и добрите практики
Коментари Харесай

Проектът „Живот за птиците" на „ЧЕЗ Разпределение" с престижна номинация за Европейски еко награди


Целта на състезанието е да отличи еко-иновациите и положителните практики на европейски компании

Проектът на „ ЧЕЗ Разпределение България " АД за запазване живота на застрашени типове птици на територията на Западна България, „ Живот за птиците ", е номиниран за влиятелните Европейски бизнес награди за околна среда в категория „ Бизнес и биоразнообразие ". Чрез състезанието, който се организира един път на две години, се отличават планове на компании със забележителен принос за устойчивото развиване и се разпространява триумфът в еко-иновациите, както и положителните практики в опазването на околната среда, които способстват за поддържане на конкурентоспособността на Европа. Победителите ще бъдат оповестени на публична гала в края на годината.

Проектът „ Живот за птиците ", чието цялостно название е „ Опазване на застрашени типове птици посредством обезопасяване на рискови за тях въздушни електропроводи в предпазени зони от Натура 2000 в Западна България ", се осъществя от „ ЧЕЗ Разпределение България " АД в партньорство с Българско сдружение за отбрана на птиците (БДЗП). Целта е да се обезопасят въздушните електропроводи в зоните от Натура 2000 и да се обезпечи благоприятни условия за безвредно гнездене на редки и застрашени типове птици на територията на Западна България. Компанията ще конфигурира 4000 защитни и 3600 маркиращи уреди на рискови стълбове и ще инсталира 900 платформи за покачване на щъркелови гнезда. Ще бъде основан и първообраз за безвреден за птиците дирек, който ще бъде възложен за прилагане и от други оператори на електроразпределителни мрежи. До момента в границите на плана „ ЧЕЗ Разпределение България " АД обезопаси 414 щъркелови гнезда, 459 стълба и сложи 138 маркиращи устройства.

Проектът е съфинансиран от стратегия Life на Европейския съюз. Той започва през октомври 2017 година и ще продължи до декември 2022 година Изпълнението му е естествено продължение на дълготрайната политика на ЧЕЗ Разпределение България за запазване на биологичното многообразие и отбрана живота на птиците. Повече детайлности за плана могат да бъдат открити на уеб страницата www.lifebirds.eu.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР