Целта на инициативата е набавяне на специални велосипеди за хора

...
Целта на инициативата е набавяне на специални велосипеди за хора
Коментари Харесай

Вело-ентусиасти помагат на младежи с двигателни увреждания

Целта на самодейността е набиране на специфични колела за хора в неравностойно състояние
Млади хора ще пътуват с колела, прекосявайки над 300 км по поречието на река Дунав.

Демонстративното странствуване ще се случи сред 04-ти и 12-ти август, по маршрута на " Евровело 6 ", а с екипа от запалени велосипедисти, преживяването ще показа и юноша с церебрална парализа.

Всъщност концепцията на велопохода е да се насочи вниманието към маршрута на " Евровело 6 ", недосегаем за хората с двигателни увреждания и опцията в България да се набират специфични колела за живеещите в неравностойно състояние. Петър Нефтелимов, младежът който стартово се включва в самодейността, ще бъде първият воин, осъществил фантазията си да пътува с велосипед, макар компликациите.

В момента задачата на Недялко Дервенков, Иван Димитров, Александър Хинков и Кремена Деспинова, основателите на акцията, е набиране на средства за направа на профилираното колело. То ще разреши на хората с двигателни проблеми да си подарят незабравими прекарвания, да се почувстват свободни и да усетят магията на байктуринга…При това изцяло гратис.

Към момента средствата се събират, посредством акция в „ 1% смяна “. Всеки може да разбере повече за концепцията или да се включи като донор, посредством уеб страницата ТУК!!!

Личната история на Петър Нефтелимов сама по себе си е образец с непреклонен дух и религия в живота. Повече за Петър, разказано от самия него, може да видите ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР