Целта на ГЕРБ между първо и второ четене на промените

...
Целта на ГЕРБ между първо и второ четене на промените
Коментари Харесай

ГЕРБ твърдо защити позицията си за гласуване с хартиена бюлетина

Целта на ГЕРБ сред първо и второ четене на измененията в Изборния кодекс е да увеличи доверите в изборния развой. Това съобщи Тома Биков от ПГ на ГЕРБ-СДС във връзка декларацията на " Продължаваме промяната ".



" То не е да го направи още по-ниско. Ние поддържаме тези промени, които дават право на избор на българите с бюлетини или машини. Аз ще гласоподавам с бюлетина, тъй като вярвам на нашите представители на СИК- овете. Ако вие нямате доверие на вашите членове на СИК за вероятни фалшификации, то значи, че сте доста зле с хората, които би трябвало да опазят вота. Ние нямаме такива проблеми. Над 100 хиляди души вземат участие в изборния развой. Когато вотът е единствено с машините тези 110 хиляди стоят и гледат по какъв начин хората гласоподават, а по-късно десетина обработват резултати. Ние имаме доверие на над 100 хиляди души, а не на 15 ", сподели още Биков.

Позицията на ГЕРБ няма да се промени.

" Вие казвате – вие ще фалшифицирате изборите. Ами, те изборите не са почнали, само че вие към този момент сте решили, че те са фалшифицирани. Аз пък ще кажа, че вие желаете с машини да фалшифицирате гласуването на идващите избори ", уточни още Биков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР