Целта на Демократична България (ДБ) е да са втори или

...
Целта на Демократична България (ДБ) е да са втори или
Коментари Харесай

Целта на Демократична България - да са втори или трети на изборите, още мислят за президент

Целта на " Демократична България " (ДБ) е да са втори или трети на парламентарните избори на 14 ноември, а дали ще имат собствен претендент за президент към момента разискват. Въпреки че не са сигурни в това, през днешния ден, в последния вероятен ден, десните се записаха в ЦИК за присъединяване и в двата вота - парламентарен и президентски.

" Целта е да максимизираме резултата и да получим мандат т.е. да сме в първата двойка или тройка ", сподели пред публицисти съпредседателят на обединението Христо Иванов, откакто внесе нужните документи и подписи за вота две в едно.

" Трябва да максимизираме резултата си на парламентарните избори, тъй като Демократична България въз основата на последователността си, може да структурира ясно демократично болшинство в Народното събрание. Политиката в мътни води, в които се появяват разнообразни планове, спасители, месии, докара България дотук и би трябвало да спре. Трябва да стартираме да мислим по какъв начин най-после да завоюва България - това може да стане, когато имаме ясно демократично общество ", акцентира водачът на " Да, България ".

Иванов бе безапелационен, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не би трябвало да имат въздействие в ръководството на страната, на тази база щели да се образуват и бъдещите партньорства.

 Христо Иванов и ръководителят на Зелено придвижване Владислав Панев
Христо Иванов и ръководителят на Зелено придвижване Владислав Панев
Снимка: Булфото

" На Кирил (Петков) и Асен (Василев) сме гледали като на сътрудници, когато изкристализира техният план, уповавам се, че ще продължим да гледаме в посока към образуване на демократично общество ", разяснява той плана на двамата някогашни служебни министри " Промяната продължава ", за който през вчерашния ден сподели в изявление, че е техен съперник.

Той напомни, че от Демократична България бяха подготвени да се явят в коалиция с тях на тези избори, само че това в последна сметка няма да се случи поради техния отвод. Като основа за бъдещо съдействие сред двете обединения Иванов сложи ясното отношение към ГЕРБ и Движение за права и свободи, съдружно съглашение , увереност за промени в правосъдната система, регулаторите, службите.

Що се отнася до претендент за президент - диалозите не престават в обединението, обмислят се разнообразни разновидности, посочи Иванов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР