Целта на брифинга е да информираме хората, че един рецидивист

...
Целта на брифинга е да информираме хората, че един рецидивист
Коментари Харесай

Последни Разкрития За Инфарктния Арест На Беглеца Борис!

" Целта на брифинга е да осведомяваме хората, че един рецидивист е хванат и да бъдат спокойни. Така работи системата, по този начин ще работим и отсега нататък по отношение на всички, които нарушават разпоредбите. Само за два дни, към 52 часа ни бяха нужни за издирването. Благодаря на всички, които участваха в интервенцията - чиновници на полицията, жандармерията, СОБТ, работили по предписание на професионалното управление и приложили начини, които доведоха до резултат. " - съобщи министър Радев.

Главен комисар Младен Маринов акцентира, че интервенцията по издирването е в ход от момента на бягството.

" Вчера получихме по-конкретен сигнал, който конкретизира мястото, където е видян рецидивистът. Незабавно насочихме сили натам и бе проведена огромна интервенция с целия запас на ОДМВР, СОБТ, Дирекция " Жандармерия " -ГД " Национална полиция ". Проверени бяха доста места, в избран миг служебните кучета попаднаха на диря и сътрудниците работиха цяла нощ.
Сутринта получихме сигнал на тел. 112 от гражданин на Летница, че беглецът е видян в необитаема къща в града. Към мястото са ориентирани повече сили и казусът се е развил динамично - беглецът е осъществил похищение на стара жена в опит да се застрахова против дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, употребявано е огнестрелно оръжие за респектирането му и я е оставил.
Продължил е бягството си и след бързи дейности на СОБТ, е арестуван.
Няма потърпевши. В резултат на дейностите на жандармеристите, е предотвратено отвличането на дамата и възможна заложническа рецесия. В момента, в който е осъзнал, че е разпознат, беглецът под паника обмислил тактики за избавяне - вижда дамата, която живее в края на обитаемото място, само че тя съумява да даде знак с жестове на районния контрольор, че е застрашена и той е реагирал доста съответно.
Опитал още веднъж да избяга и след бързи тактически дейности на СОБТ, беглецът е арестуван. СОБТ не се употребява единствено за неутрализиране и в тази ситуация работата им способства търсеният да не извърши друго закононарушение. Предстои разбор на съответните му дейности, само че на първичен стадий, преценяме, че не е имал прелиминарен повсеместен проект. Колегите си свършиха работата професионално. " - заключи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Благодарение на положителното взаимоотношение и съгласуваност с Дирекция " Жандармерия " и ОДМВР бързо създадохме нужната организация за тактически дейности по този начин, че да бъде кръстосан пътят на беглеца за изтеглянето му от региона и предотвратихме навлизането му по-нататък в обитаемото място, локализиран бе и арестуван. Колегите не му оставиха късмет да окаже опозиция. " - разясни Георги Гайков, шеф на СОБТ.

Министър Радев разяснява и рецензиите, които се отправяха към Министерство на вътрешните работи.

" Бяхме подложени на критика, че използвахме доста сили, само че те бяха нужни. Важно е за подчертая, че рецензиите, които чувахме демотивират състава, чиновниците са пресирани и под непотребен напън, когато работят старателно. На процедура, подхванати и осъществени са всички нужни дейности, които не всеки път може да бъдат оповестявани и обяснявани, само че се правят. Нека има рецензии, само че по-внимателни, с цел да могат експертите да работят умерено. " - прикани министърът.

От своя страна окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков също разяснява акцията против Иванов.

" За два дни полицията си свърши професионално работата, като имаме поради, че търсеният е с четири постановени присъди, две от които две за обир и обезчестяване. Веднага след бягството му е формирано е досъдебно произвеждане, евентуално ще има обвиняване и за опита за похищение на старата жена. " - уточни прокурорът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР