Целта на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018

...
Целта на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018
Коментари Харесай

Лиляна Павлова посочи основните цели на българското председателство на Съвета на ЕС

Целта на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година ще бъде да се реализира консенсус, с цел да могат всички страни да се движат на една скорост, разяснява отрасловият министър Лиляна Павлова пред Фокус. „ Бялата книга за бъдещето на Европа “ дава 5 сюжета, те би трябвало да се проучват, с цел да се измисли най-хубавото решение за по-късно влезнали и по-малко развити страни като България. „ Държави като нашата имат потребност от поддръжка посредством субсидиране и директни вложения в избрани браншове - базисна инфраструктура, когато приказваме за околна среда, пречиствателни станции, пътища, жп линии. Необходима е поддръжка за модернизацията на просветителната ни система, обществената система – все тематики, значими за българските райони и общини, с цел да няма бели петна по картата. За вложения при райони като Северозападна България към момента имаме потребност от целенасочена субсидирана политика “, уточни Лиляна Павлова.

Тя сподели още, че съществени цели ще бъдат кохезионната политика, Западни Балкани, конкурентоспособност и просвета. Министър Павлова добави, че ще бъде развита информационна тактика, ориентирана към богатото културно завещание на страната ни. Ще бъде направена културна стратегия, с цел да се показват българските обичаи и традиции, както в страната, по този начин и отвън нея.

Чрез тази стратегия ще се даде късмет за изява на младежите и те – студенти и възпитаници от университетите и учебните заведения по изкуствата, както и младите създатели, ще бъдат тези, които ще я приготвят, добави Павлова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР