Целта е страната да се превърне в доминираща сила до

...
Целта е страната да се превърне в доминираща сила до
Коментари Харесай

Индия възнамерява да промени световния ред

Целта е страната да се трансформира в " преобладаваща мощ " до стогодишнината от независимостта през 2047 година

На 1 декември Индия ще поеме председателството на Г-20. Както отбелязва френският Le Figaro, това дава опция на Ню Делхи да упорства за преразглеждане на настоящия международен ред, който Индия, отпред на Г-20, има намерение да възвърне „ на основата на индуската философия “. Основното обръщение на този курс за индийците е Индия преди всичко. Целта е страната да се трансформира в " преобладаваща мощ " до стогодишнината от независимостта през 2047 година И към този момент е направено доста.

В средата на лятото Индия вкара механизъм за интернационалните търговски сетълменти в рупии. Решението беше взето за поощряване на растежа на международната търговия с акцент върху износа от Индия и поддръжка на възходящия интерес на международната икономическа общественост към индийската национална валута.

На 20 септември заместник-управителят на Централната банка на Индия сподели, че страната му се стреми към „ поетапно въвеждане “ на цифровата рупия, цифровата валута на централната банка (CBDC), през тази фискална година. В средата на ноември Русия се съгласи да премине към рупии в търговията с Индия. Според Business Standard, девет съветски банки към този момент са разкрили специфични сметки в рупии в Индия за индийско-руски търговски транзакции.

До началото на есента, по думите на Bloomberg, стопанската система на Индия по настоящи цени надмина по мярка английската. Така Обединеното кралство загуби статута си на 5-та по величина стопанска система на планетата, отстъпвайки място на някогашната си колония. И в стола на министър-председателя на Англия седна човек, чиито предшественици са родени в Индия (в Пенджаб).

Самият Риши Сунак е роден в Англия и е приключил Оксфордския университет. Той влезе в политиката посредством сложни победи в конкурентни едномандатни региони. Съпругата му Акшата Мурти получава магистърска степен по бизнес администрация от Stanford Business School. Тя е щерка на индийския милиардер N.R. Нараяна Мурти, постоянно именуван " Бил Гейтс на Индия ". Това е доста богат клан.

В същото време Риши Сунак надалеч не е единственият представител на англосаксонския и международен хайлайф от индийски генезис. Ето единствено няколко образеца: 1. Главният изпълнителен шеф на Гугъл е индиец, 2. Главният изпълнителен шеф на Microsoft е индиец, 3. Главният изпълнителен шеф на Adobe е индиец, 4. Главният изпълнителен шеф на Net App е индиец, 5. Главният изпълнителен шеф на MasterCard е индиец, 6. Изпълнителният шеф на DBS - индиец, 7. Главен изпълнителен шеф на Novartis - индиец, 8. Изпълнителен шеф на Diageo - индиец, 9. Главен изпълнителен шеф на SanDisk - индиец, 10. Главен изпълнителен шеф на Harman - Индиец, 11. Главен изпълнителен шеф на Micron - Индиец, 12. Главен изпълнителен шеф на Palo Alto Networks - Индиец, 13. Изпълнителен шеф на Reckitt Benckiser - Индиец, 14. Главен изпълнителен шеф на IBM - индиец, 15. Канцлер на Обединеното кралство - индиец, 16. Министър на вътрешните работи на Обединеното кралство - индиец, 17.Вицепрезидентът на Съединени американски щати – индийка.

В средата на ноември, на срещата на върха на Г-20, Риши Сунак и индийският министър председател Нарендра Моди се споразумяха да продължат със договорката, която ще даде на млади експерти от Индия правото свободно да получат двугодишна виза, с цел да живеят в Обединеното кралство. Стана известно също, че Англия ще предложи повече от 30 000 работни места за индийски жители.

Нов прилив на обвързаност към Индия беше показан през ноември от Съединените щати. Последните се пробват да поясняват в своя изгода индийското филигранно лавиране сред неосъждането и неподкрепата на Русия за СВО в Украйна. Например, това " демонстрира растежа на нова мощ в Азия и това не е Китай. "

Както островните, по този начин и отвъдморските англосаксонци се надяват, че Индия ще стане за тях освен значим контраст на Китай в Азия, проводник на западната политика на континента, само че и стопански колос, който ще способства за началото на икономическия крах на Китай. Този метод се основава на по този начин наречената идея, създадена през 2007 година в Индия и разработвана от Съединените щати от 2012 година Индо-Тихоокеанския район, измествайки центъра на тежестта в Азия от Китай към Индия.

Според нея Индия е имала доста доста въздействие върху близките райони, изключително Югоизточна и Централна Азия. Границите на индийския свят, съгласно тази идея, доближават до Австралия и Нова Зеландия.

Очевидно обаче проектите на самите индианци се разграничават доста от стремежите на Вашингтон и Лондон. На 10 ноември индийското министерство на защитата прикани да се мисли за международен ред, който е преференциален за всички. Както сподели министърът на защитата Раджнат Сингх, Индия не има вяра в международен ред, когато някои страни се считат за по-добри от други.

„ Индия не има вяра в международен ред, в който малко на брой се смятат за по-висши от другите… Действията на Индия се управляват от самата същина на човешкото тъждество и достолепие, които са част от нашия античен етос и неговите мощни морални основи, ни дават нашата политическа мощ. Дори нашата битка за независимост се основаваше на високи морални полезности ”, цитира хиндуисткото издание изказване на индийския министър на защитата.

Министърът акцентира, че мощна и просперираща Индия няма да бъде построена за сметка на другите: „ По- скоро Индия е тук, с цел да помогне на други страни да доближат цялостния си потенциал… Можем да помислим за основаване на световен ред, който да е от изгода за всички нас. “

Индия поддържа тези думи на своя министър на защитата с редица съществени причини. На 23 октомври Индийската галактическа организация изстреля най-тежката си ракета LVM3-M2 с 36 спътника за широколентов интернет с тегло 5796 кг. Това е първото комерсиално изстрелване на тази ракета, първото изстрелване на толкоз огромен брой спътници и първото изстрелване на ракета в земна сателитна орбита.

На 5 ноември Индия сполучливо тества своя лична противоракета AAD, способна да прихваща противников балистични ракети. На 24 ноември в Индия се организира тестово изстрелване на балистичната ракета Agni-3, способна да носи нуклеарна бойна глава...

Индийският флот е в центъра на десетте най-големи флота на планетата във връзка с обща водоизместимост (към 1 януари 2022 г.)

Въпреки цялото си отменяне на въоръжените спорове, Индия при започване на ноември публично отхвърли да осъди Русия за нейната СВО в Украйна. Индийският външен министър Субрахманям Джайшанкар съобщи, че Индия желае да резервира преимуществата в връзките си с Русия и няма да се причисли към глобите против Москва. Също по този начин Ню Делхи няма да поддържа решението за налагане на таван на цените на съветския нефт. „ За да бъда почтен с вас, ние имаме вяра, че индийско-руските връзки са от изгода за нас и бихме желали да запазим преимуществата в нашите връзки и в бъдеще “, акцентира дипломатът.

„ Е, какви нацисти сме ние? Ние сме просто почитатели на индийската просвета! ”- с такова заглавие, в навечерието на изказванията на външното министерство, беше оповестен специфичен брой на втория по величина вестник в Индия Ananda Vykatan. В допълнение към името на основната страница, намерено присмехулно към водачите на режима в Киев, индийските публицисти сложиха на корицата виртуалния " воин на Индия " - Сунак. Намеква, че Зеленски ще моли Обединеното кралство за още повече пари, а неонацистката среда на днешна Украйна единствено ще попречи на това.

В същото време Ню Делхи сподели, че Индия и Русия си взаимодействат по доста въпроси в изменящия се многополюсен свят, наблягайки посредством устата на индийския външен министър С. Джайшанкар: „ Имаме извънредно постоянни и изпитани във времето връзки. За нас Русия е благонадежден, изпитан във времето сътрудник. И както към този момент споделих, всяка справедлива оценка на положението на нашите връзки в продължение на доста, доста десетилетия единствено потвърждава, че и двете страни единствено печелят от това.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР