Целта е „Пакет мобилност I” да остане за следващия ЕП,

...
Целта е „Пакет мобилност I” да остане за следващия ЕП,
Коментари Харесай

Росен Желязков: „Пакет мобилност I” не трябва да минава в този вид


Целта е „ Пакет подвижност I” да остане за идващия Екологичен потенциал, само че в случай че това не стане, към този момент се изследват опциите за завеждане на дело в Съда на Европейски Съюз. Това сподели транспортният министър Росен Желязков в изявление за БНР.

Той изясни, че в понеделник ще се направи опит гласуването на пакета да не влиза изобщо в дневния ред на Европейския парламент. „ Ние още тогава ще се опитаме да не допуснем влизането на тази точка за разглеждане. На 25 март, при гласуването на дневния ред, ще бъдат подхванати съответните дейности.

Ако на 27 март въпреки всичко „ Мобилност I “ влезе за гласоподаване, каквито догатки има, България и останалите съперници на пакета ще опитат да прокарат текстове, които са по-близки до желаните взаимни отстъпки.

„ Втората крачка е да не се позволява небрежно, по време на Румънското председателство, да минат междуинституционалните договаряния сред председателството, Европейската комисия и Европейския парламент и да влезе на второ разглеждане на 17 април “, сподели Желязков. Той е безапелационен, че пакетът „ Мобилност “ не би трябвало да мине в този тип. „ Това е един гювеч, един миш-маш от законодателни оферти, за което съм сигурен, че в случай че влезе на съвещание на 27 март, огромна част от членовете на Екологичен потенциал няма да знаят защо гласоподават “, счита Желязков.

По думите му в случай че се одобряват неподходящите текстове, междинните и дребни компании ще са най-потърпевши. /economic.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР