Целта е хората да получат по-голям контрол върху здравето сиНовите

...
Целта е хората да получат по-голям контрол върху здравето сиНовите
Коментари Харесай

Sanofi и Google ще трансформират здравеопазването

Целта е хората да получат по-голям надзор върху здравето си

Новите технологии и анализът на данни могат да трансформират напълно опазването на здравето (снимка: CCO Public Domain)

Биофармацевтичната компания Sanofi и Гугъл ще основат виртуална лаборатория Innovation Lab с упоритостта да трансформират метода на даване на медикаменти и здравни услуги, като употребяват новите технологии и разбор на данни.

„ Ние сме на прага на нова ера, в която, партнирайки си с новаторски софтуерни и аналитични компании, ще имаме опцията да трансформираме напълно опазването на здравето ”, съобщи Амийт Натвани, основен цифров и медицински шеф и вицепрезидент на Sanofi.

Като комбинира научните си открития в областта на биотехнологиите с познанията на Гугъл в облачните калкулации и изкуствения разсъдък, Sanofi цели на даде на хората по-голям надзор върху тяхното здраве и да форсира откриването на нови лечения.

„ Фармацевтичните компании търсят цифрови нововъведения, с цел да подкрепят основаването на налични решения за опазването на здравето ”, разяснява Томас Куриан, основен изпълнителен шеф на Гугъл Cloud. По неговите думи, съдействието със Sanofi ще подкрепи ускоряването на цикъла на нововъведения в опазването на здравето за популацията по целия свят.

Sanofi и Гугъл ще проучват масиви с данни, с цел да схванат по-добре основните болести и да извлекат информация за пациентите. Това ще даде опция на Sanofi да изследва и създаде по-персонализирани подходи към лекуването и да дефинира методите за възстановяване на здравните резултати.

Компаниите ще употребяват технологиите, с цел да проучват действителните бази данни на Sanofi за по-доброто схващане на това какви лекувания работят за пациентите. Целта е да се усъвършенства предлагането на самостоятелни подходи за лекуване, като по този метод се усъвършенства грижата за пациентите и се понижат разноските за опазване на здравето.

Sanofi и Гугъл също възнамеряват да ползват изкуствен интелект (AI) в разнообразни набори от данни за по-добро прогнозиране на продажбите, маркетинга и дистрибуторската мрежа. Използването на AI ще вземе под внимание информация в действително време, както и географски, логистични и индустриални ограничавания, с цел да помогне за точността в тези процеси.
още по тематиката
Освен това Sanofi IT ще модернизира инфраструктурата си посредством мигриране на някои съществуващи бизнес приложения към Гугъл Cloud Platform (GCP), с цел да форсира и опрости ръководството на процесите в компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР